2020-07-11 00:22

Falsul medic Matteo Politi a fost trimis în judecată. Italianul ar fi operat 28 de persoane

 |  16:45
Falsul medic Matteo Politi a fost trimis în judecată. Italianul ar fi operat 28 de persoane

Falsul medic Matteo Politi a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. El este acuzat că a exercitat fără drept profesia de doctor și a indus în eroare mai multe persoane, pe care le-a operat. Potrivit procurorilor, italianul este acuzat de înșelăciune în formă continuată și simplă și de exercitarea fără drept a profesiei de doctor.

Falsul medic ar fi operat 19 paciente, în cadrul unei clinici private din Bucureşti. Totodată, a indus în eroare alte nouă persoane cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică, pe care le-a operat și a primit, în schimb, sumele de 13.880 de lei și 10.150 de euro.

În martie 2018, italianul a determinat trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, care au falsificat mai multe înscrisuri, atestând ilegal că italianul are calitatea de doctor și dreptul de a practica aceasta profesie pe teritoriul României, eliberându-i coduri de parafă în baza unor dosare incomplete. Procurorii au mai stabilit că Politi a determinat și funcționari din Ministerul Educației să îi recunoască diploma de licență, pe care o avea de la Universitatea din Priștina, deși documentul acela era fals.

În septembrie 2018, Politi a păcălit alte două persoane, respectiv doi medici, cărora le-a spus că în scurt timp va fi proprietarul unei clinici, deși știa că acest lucru nu se poate întâmpla. Italianul i-a determinat pe cei doi doctori să încheie un contract de prestări servicii cu o firmă, al cărui administrator era, încasând suma de 13.896 de lei. Banii reprezentau chiria pentru trei luni de utilizare a cabinetului din cadrul acelei clinici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz