2019-10-16 05:23

Familia Băsescu în doliu: mama preşedintelui a încetat din viaţă

 |  20:01

Mama preşedintelui Traian Băsescu a murit, ieri, înapartamentul său din Constanţa după o lungă suferinţă. Trupul neînsufleţit urmasă fie depus la o capelă din oraş pe care o va alege familia. Preşedintele aaflat de decesul mamei sale în timp ce se afla la Bruxelles la SummitulUE-Asia. Şeful statului urma să sosească în ţară aseară la ora 23.35 cu o cursăde linie, delegaţia României urmând să fie condusă de ministrul de externeTeodor Baconschi.

Elena Băsescu, mama preşedinteluiTraian Băsescu, a murit, ieri, la Constanţa, la vârsta de 81 de ani, easuferind de o boală gravă şi fiind operată la Institutul Oncologic "Prof.dr. Alexandru Trestioreanu". Informaţia privind decesul mameipreşedintelui ţării a fost confirmată de apropiaţi ai familiei. În octombrie2009, Elena Băsescu, care suferea de cancer la sân, a fost internată laInstitutul Oncologic Fundeni din Capitală. Atunci, şeful statului nu a dorit sădea detalii despre starea de sănătate a mamei sale, precizând că are grijă deaceasta. Şeful statului îşi vizita mama la Constanţa în majoritatea ocaziilorcând mergea pe litoral.

Mai mulţi membri ai familiei Băsescuau ajuns, ieri după-amiază, la locuinţa din Constanţa a mamei şefului statului,Elena Băsescu. În faţa blocului de pe strada Arcului din Constanţa unde locuiamama preşedintelui se afla un agent al Serviciului de Protecţie şi Pază, carele-a transmis jurnaliştilor ajunşi acolo că familia Băsescu a solicitatintimitate. O vecină a Elenei Băsescu a relatat că aceasta era bolnavă de maimult timp şi a murit ieri la prânz.

Preşedinteleîşi vizitase mama, la Constanţa, sâmbătă, iar la sfârşitul săptămânii trecuteElena Băsescu, grav bolnavă, a fost împărtăşită de un preot, afirmă veciniiacesteia. Mai mulţi vecini ai Elenei Băsescu spun că sâmbătă şeful statului avenit în vizită la mama sa, ştiind că este grav bolnavă. Unul dintre veciniiElenei Băsescu a declarat că ultima dată s-a întâlnit cu aceasta vineri, cândfemeia coborâse în faţa blocului.

Sindicaliştii înaintea protestului de laCotroceni: „Înaceastă situaţie, preşedintele o să scape de câteva scandări

Liderii sindicali susţin că regretă situaţia încare se află preşedintele Traian Băsescu după decesul mamei sale, însă nu vorputea anula protestele. “Am dezbătut această problemă. Am ajuns laconcluzia că ne vom continua protestele. Sunt oameni care au fost deja puşi pe drumuri.Nu putem anula protestele. Când am stabilit noi acest miting nu aveam de undesă ştim de situaţia mamei preşedintelui. Probabil că, în această situaţie,domnul preşedinte o să scape de câteva scandări”, ne-adeclarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ “Spiru Haret”,Gheorghe Izvoranu. Preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale, ConstantinCiosu, susţine că protestul de astăzi nu este îndreptat împotriva omului TraianBăsescu, ci împotriva instituţiilor statului. “Protestelenoastre se vor desfăşura normal. Nu este un protest îndreptat împotrivadomnului Băsescu. Noi ne manifestăm nemulţumirea faţă de atitudinea instituţieiprezidenţiale, care într-adevăr este reprezentată în acest moment de TraianBăsescu, şi de atitudinea Guvernului faţă de învăţământ. Îi transmitem sincerecondoleanţe preşedintelui. Este regretabil ceea ce i s-a întâmplat, dar noiprotestăm faţă de lipsa de interes faţă de educaţie”,ne-a spus Ciosu. (L.M.)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray