2020-02-24 07:10

Familia militarului român mort în Munţii Bucegi va primi ajutor din partea Israelului

 |  19:39
Familia militarului român mort în Munţii Bucegi va primi ajutor din partea Israelului

Ministrulisraelian al apărării, Ehud Barak, le-a cerut subordonaţilor să analizezeposibilitatea oferirii unui ajutor familiei căpitanului Ştefan Claudiu Dragnea,românul mort după prăbuşirea unui elicopter militar israelian în România,informează site-ul ynetnews.com.

Căpitanulromân Ştefan Claudiu Dragnea, încadrat la Statul Major al Forţelor Aeriene, şi ceişase militari israelieni au murit după prăbuşirea elicopterului militar de tipCH-53 Sea Stallion, pe 26 iulie, în zona Fundata-Zărneşti.

Înurmă cu doar câteva zile, deputatul Israel Hasson, membru al partidului Kadima,îi recomandase premierului israelian Benjamin Netanyahu să ofere asistenţăfamiliei românului decedat în accident.

Înciuda acestei tragedii şi a incidentului de marţi, în care un alt elicopter, deacelaşi tip, a aterizat forţat în judeţul Argeş, după semnalarea unei defecţiunitehnice, Israelul îşi menţine dorinţa de a participa şi în viitor la exerciţiicomune cu România, de tipul celui abia încheiat, Blue Sky 2010. Conformevaluărilor, exerciţiile trebuie sporite pentru că, în cazul în care accidentulde săptămâna trecută a fost cauzat de o eroare umană, aşa cum sugereazărezultatele iniţiale, este nevoie de îmbunătăţirea abilităţii piloţilorisraelieni de a zbura în zone muntoase precum cea din România. Exerciţiulspecific în timpul căruia elicopterul israelian de tip Sikorsky CH-53 SeaStallion (alias Yasour) s-a prăbuşit lunea trecută simula o misiune decăutare-salvare în zone nefamiliare. Munţii Carpaţi sunt cunoscuţi pentruvârfurile înalte, vremea instabilă şi pădurile dese, condiţii în care piloţiiisraelieni nu se antrenează frecvent. Israelul şi România au începutantrenamentele comune în 2006, când ministrul israelian al apărării de atunci,Shaul Mofaz, a semnat un acord pe cinci ani cu omologul său român, care apermis IAF să mobilizeze aparate de zbor şi militari pentru a se antrena.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-16

Mai multe imagini:
Familia militarului român mort în Munţii Bucegi va primi ajutor din partea Israelului
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine