2020-04-05 17:38

Fata cu părul de foc. Vineri, ora 13.00, ultimul spectacol. UPDATE. Procurorii caută furnizorul otrăvii

 |  19:11
Fata cu părul de foc. Vineri, ora 13.00, ultimul spectacol. UPDATE. Procurorii caută furnizorul otrăvii

Imaginea 1/1

Se confirmă informaţiile noastre,publicate ieri. Cea care i-ar fi procurat otrava Mădălinei este chiar o fanăînfocată. Ea afost audiată şi a susţinut că Mădălina ar fi sunat-o şi i-ar fi cerut Furadan.Femeia ar fi cumpărat otrava de pe internet cu 300 de lei, bani plătiţi deMădălina. transmite Realitatea.net.Poliţiştii îl caută pe furnizorul de Furadan şi spun că acesta riscă între 3 şi15 ani de închisoare pentru comercializare de substanţe interzise.

Criminaliştii susţin că artista şi-ar fi pregătit bine gestul.

"Dorinţa ei de a muri a fostatât de mare încât a ingerat o cantitate mare de substanţă toxică, pe care doardacă o miroşi nu-ţi place, dar să o înghiţi", a declarat criminalistul DanAntonescu.

Colegii detrupă ai Mădălinei au fost şi ei audiaţi de procurori. Ei au declarat că înultimul an colega lor ar fi avut o depresie, se izolase de prieteni şi era multmai retrasă. Totodată, procurorii verifică şi declaraţia soţului.

Anchetatoriiau cerut imaginile de pe camerele de supraveghere a traficului din apropierealocuinţei Mădălinei Manole pentru a vedea la ce oră au ajuns acasăcei doi soţi în noaptea în care artista a murit.

Raportulmedico-legal a făcut lumină pe de-o parte şi a ridicat alte semne de întrebarepe de altă parte. Legiştii n-au niciun dubiu că artista s-a sinucis înghiţind ocantitatea enormă de otravă. 16.07, ora 9.30.

Ultima noapte pe Pământ a Mădălinei, la Casa Radio. „Ce frumoasă e, nici nu zici că-i moartă...”

Nenumărate variante ale mesajuluipe care Mădălina Manole l-a scris pentru soţul ei înainte să se stingă auapărut în mass-media, în ultimele zile. Într-unul dintre acestea, artista s-arfi plâns că „nu se mai simte frumoasă”... Nu ştim cu ce ochi se privea Mădălina în ultimavreme, însă cei veniţi, ieri, la Casa Radio, pentru a-i aduce un omagiucântăreţei se minunau întruna despre cât era de frumoasă. „Nici nu zici că-imoartă”, spuneau oamenii adunaţi în jurul „fetei cu părul de foc”, aşezată defamilie într-un sicriu alb şi acoperită de flori. Mădălina Manole şi-a dormitultima noapte pe Pământ în foaierul Casei Radio din Capitală, iar astăzi, aresă se facă una cu ţărâna, într-un cimitir din Ploieşti.

Încă de la ora 14.00, omulţime de lume se adunase pe lângă Casa Radio, în aşteptarea sicriului ce aveasă aducă trupul fără viaţă al Mădălinei Manole. Ziarişti, prieteni ai artisteişi admiratori care nu au cunoscut-o decât prin arta ei au ţinut să o vadă şisă-i aducă o floare, ştiind că nu vor mai avea niciodată acest prilej. Mânaţide o ploaie aprigă de vară, iar mai apoi de arşiţa bucureşteană, mulţi dintreei au aşteptat-o înauntru pe „fata cu părul de foc”. Probabil sună forţat, însă,ca orice vedetă adevărată, Mădălina s-a lăsat îndelung aşteptată, şi abia înjurul orei 15.30, maşina care o transporta, un Mercedes lunguieţ, a adus-o, într-unsicriu alb, decorat pe margini cu dantelă de culoarea untului. O imagine denecrezut pentru mulţi dintre cei care s-au aflat acolo, căci cui îi venea săcreadă că „fata dragă” a muzicii româneşti se afla în acel coşciug? Mulţimeas-a repezit cu lăcomie în foaier, în speranţa că va prinde măcar o „secvenţă” dinacest film macabru. Multă presă, câţiva prieteni, dar mai ales curioşi de pestradă s-au îmbulzit spre sicriu, în momentul în care capacul acestuia a fostdeschis şi chipul Mădălinei s-a dezvăluit în mijlocul aplauzelor, în acordurilemelodiilor ei cele mai cunoscute, care se auzeau în surdină. Ca o zână, ca oIleană Cosânzeană, cu părul despletit curgându-i pe umeri şi cu o liniştestranie întipărită pe chip, aşa a apărut Mădălina în faţa noastră, ieri. Ceicare nu mai aveau loc jos, în puzderia de aparate de fotografiat şi camere deluat vederi, au urcat la balcon, ca pentru a studia mai bine scenelecopleşitoare ce se petreceau în preajma Mădălinei.

Tatăl artistei, copleşit când şi-a văzut copila moartă

La scurt timp după cesicriul a fost depus pe masa neagră din foaier, l-am observat şi pe tatălMădălinei, palid şi tras la faţă, îndreptându-se abătut către coşciug, cu unbuchet de flori în mână. Deşi calm la prima vedere, bărbatul a fost răvăşit deemoţie şi de durere în clipa în care şi-a văzut copila moartă. Zeci de minutela rând nu s-a putut desprinde de sicriu şi a mângâiat-o pe Mădălina,aplecându-se din când în când să o sărute, sub privirile neputincioase alesoţului şi fratelui artistei. Ceva mai încolo se aflau două prietene de-alecântăreţei, iar una dintre ele, purtând doliu şi un buchet de crizanteme roşiiîn mână, a plâns fără oprire. „Nici florile nu am apucat să i le las, e plin delume, o să mai aştept... Mai am puţin timp, până mâine”, ne-a spus femeia, printrelacrimi. Apoi, oamenii au început să coboare de la balcon. „Am văzut-o,săraca... Ce frumoasă e, nici nu zici că-i moartă”, spunea o doamnă care-şisatisfăcuse curiozitatea. „Da, e frumoasă, parcă a murit în somn”, spunea oaltă femeie. Aşa şi era Mădălina, cum o ştiam, frumoasă şi blândă. Tăcută,însă, ca niciodată, de parcă îţi venea să o scuturi, să se trezească şi săspună cât era de fericită şi cum „putea să mute munţii din loc” de când eramămică. Să se trezească şi să-i spui: „Fată dragă, nu fi tristă, fiindcă epăcat”...

La dorinţa familieiMădălinei, trupul neînsufleţit al artistei a rămas la Casa Radio până îndimineaţa zilei de vineri, la ora 9.30, iar cortegiul funerar avea să seîndrepte, apoi, spre Ploieşti. Înmormântarea va avea loc în jurul orei 13.30,la Cimitirul Bolovani, au declarat pentru „Puterea” reprezentanţii casei dediscuri MediaPro Music.

Slujba va fi scurtă, oficiată de unsingur preot

ArhiepiscopiaBucureştilor a aprobat în cazul înmormântării Mădălinei Manole doar oficiereaslujbei speciale de înmormântare pentru cei care se sinucid, astfel că aceastava fi făcută pe scurt, de un singur preot, în exteriorul bisericii, informeazăPatriarhia Română, citată de Mediafax. "Întrucât Biserica Ortodoxăcondamnă sinuciderea ca fiind un păcat greu, nu admite pentru sinucigaşioficierea obişnuitei slujbe de înmormântare. De aceea, ca răspuns la solicitareadomnului Mircea Petru, soţul artistei Mădălina Manole (Anca Magdalena Mircea),Arhiepiscopia Bucureştilor aprobă doar oficierea rânduielii speciale deînmormântare pentru astfel de cazuri din motive de ordin pastoral pentruconsolarea familiei îndurerate. Ca atare, slujba va fi oficiată pe scurt, de unsingur preot, în afara (exteriorul) bisericii parohiei cu hramul SfinţiiÎmpăraţi Constantin şi Elena din Ploieşti", precizează SecretariatulArhiepiscopiei Bucureştilor într-un comunicat de presă remis joi.

MădălinaManole s-a sinucis în ziua în care împlinea 43 de ani, ea fiind căsătorită şiavând un băieţel de un an şi-o lună.

Artistaa procurat substanţa toxică cu o săptămână înainte prin intermediul uneiprietene. Mădălinaa băut foarte mult insecticid

Potrivit primelor rezultate ale necropsieiefectuate de legiştii Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”asupra trupului Mădălinei Manole, artista a înghiţit în noaptea de 13 spre 14iulie o cantitate foarte mare de substanţă toxică, cel mai probabil insecticid.Între timp, procurorii continuă audierile pentru a reface filmul ultimelor zilede viaţă ale artistei şi, în special al ultimelor ore.

Specialiştii INML au încheiat necropsia încazul Mădălinei Manole, constatând că aceasta s-a sinucis şi că nu suferea deboli grave, precum cancer, neexistând nici o suspiciune cu privire la cauzadecesului artistei. "Nu există nici un element care să indice suspiciunecă nu a fost sinucidere. Mădălina Manole nu avea nici o boală gravă, respectivcancer, care să-i dea dureri mari aşa cum s-a spus", au declarat surse dinINML. Totodată, acestea au precizat că lovitura la cap a fost provocată princădere. Probele recoltate din aparatul gastric al artistei vor fi supuse unorexamene de laborator pentru a se dovedi dacă, pe lângă substanţa toxicăingerată, există şi altele care să-i fi afectat organismul. Rezultatele arputea fi gata în maximum trei săptămâni.

Amurit în câteva minute

Legiştii au descoperit în aparatul gastric ocantitate de 350-400 ml de lichid, dar încă nu au reuşit să stabilească dacă substanţatoxică a fost diluată cu apă înainte de a fi băută sau dacă a fost combinată cualte substanţe. Acestlucru va putea fi clarificat numai după finalizarea examenelor toxicologice delaborator. Eventuala diluare a substanţei înaintea ingerării ar putea fiexplicaţia pentru diferenţa dintrecantitatea descoperită la necropsie şi cea stabilită ca lipsind din recipientulde un litru din care Mădălina a băut. Potrivit cercetării la faţa loculuiefectuate de criminalişti, din sticlă lipseau în jur de 250 de ml.

''Moartea a survenit foarte repede, în câteva minute. Este o otravăfoarte puternică. Cantitatea ingerată a fost mare, cantitatea absorbită a fostmare. La doza asta este foarte greu să îţi imaginezi că putea fi salvată'', aprecizat Dan Dermengiu, director al Institutului Naţional de Medicină Legală.

Insecticidul,procurat acum o săptămână

Procurorii criminalişti ai ParchetuluiCapitalei care efectuează ancheta pentru stabilirea cauzelor ce au dus lamoartea Mădălinei Manole au audiat-o, ieri, pe o prietenă a cântăreţei care sepresupune că i-ar fi cumpărat, în urmă cu o săptămână, recipientul cu substanţatoxică ingerată de artistă. Neoficial, se ştie că a fost vorba despre uninsecticid foarte puternic, respectiv Furadan. Acesta, în fapt denumirea chimicăfiind de Carbofuran,este unul dintre cele mai puternice insecticide folosite în agricultură. Dacă,într-adevăr, substanţa i-a fost furnizată Mădălinei Manole acum o săptămână, sepoate trage concluzia că artista şi-a premeditat de mult gestul final. Întrebareaar fi de ce nu a făcut-o atunci când a primit insecticidul, ci abia acum. Unposibil răspuns ar fi că a ales momentul chiar de ziua ei.

Un mililitru de Carbofuran (Furadan)poate fi letal pentru oameni

Potrivit prospectelor, 1-2 mililitri deCarbofuran poate fi fatal pentru oameni, doza letală la animale variind între10 şi câteva sute de mililitri, în funcţie de greutatea corpului. Substanţaeste manevrată în condiţii extrem de speciale de siguranţă în laborator, în momentulambalării. Carbofuranul este o substanţă neurotoxică, acţionând prin inhibareacolinesterazei (enzimă) ce acţionează asupra sistemului nervos uman, permiţândneuronilor să revină la starea de repaos după o perioadă de activitate.Inhibarea acestei enzime provoacă moartea. (Andrei Tudor)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-22

Mai multe imagini:
Fata cu părul de foc. Vineri, ora 13.00, ultimul spectacol. UPDATE. Procurorii caută furnizorul otrăvii
zoom
Fata cu părul de foc. Vineri, ora 13.00, ultimul spectacol. UPDATE. Procurorii caută furnizorul otrăvii
zoom
Fata cu părul de foc. Vineri, ora 13.00, ultimul spectacol. UPDATE. Procurorii caută furnizorul otrăvii
zoom

Fata cu părul de foc. Vineri, ora 13.00, ultimul spectacol. UPDATE. Procurorii caută furnizorul otrăvii
zoom
Fata cu părul de foc. Vineri, ora 13.00, ultimul spectacol. UPDATE. Procurorii caută furnizorul otrăvii
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine