2020-01-25 06:29

Felix BĂNILĂ, candidat la şefia DIICOT, despre protocoale cu SRI: "Nu am înţeles de ce au fost secretizate. EXCLUD să semnez unele noi!"

 |  14:16
Felix BĂNILĂ, candidat la şefia DIICOT, despre protocoale cu SRI: "Nu am înţeles de ce au fost secretizate. EXCLUD să semnez unele noi!"

Procurorul Felix Bănilă, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, a fost audiat marţi de membrii CSM.

Acesta a stat în faţa membrilor Consiliului mai bine de patru ore, deşi legea prevede ca audierea să fie de două ore. Felix Bănilă a declarat, fiind întrebat despre protocoalele semnate de mai multe instituții din justiție cu SRI, că nu înţelege de ce acestea au fost secretizate, precizând că nu intenţionează să semneze alte asemenea documente.

"În ceea ce priveşte protocoalele, eu nu am avut nicio atribuţiune, eu am fost o verigă în Ministerul Public. Ca opinie, personal, eu nu am înţeles de ce au fost secretizate pentru că, practic, nu se face altceva decât să se pună pe hârtie o metodologie deja existentă", a declarat Felix Bănilă, la audierea în şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM.

Solicitat să spună dacă mai are de gând să semneze unele protocoale noi cu serviciile de informaţii, Bănilă a răspuns: "Nu, exclus aşa ceva".

Săptămâna trecută, SRI anunţa că directorul instituției, Eduard Hellvig, a demarat procedura de desecretizare a protocolului de cooperare dintre Serviciul Român de Informaţii (SRI), Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), semnat în anul 2009. Serviciul preciza că a trimis deja documentele pentru a fi consultate şi validate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine