2020-02-16 20:51

Femeia lovită de autospeciala ISU Vaslui a murit la spital. Şofer la SMURD, cercetat pentru ucidere din culpă deşi era în misiune

 |  19:55
Femeia lovită de autospeciala ISU Vaslui a murit la spital. Şofer la SMURD, cercetat pentru ucidere din culpă deşi era în misiune

Poliţiştiidin Vaslui au întocmit, ieri, dosar penal pentru ucidere din culpă pe numeleşoferului de pe autospeciala SMURD care a lovit o femeie pe o trecere depietoni din municipiu, victima murind la spitalul din Iaşi unde fusese dusă încomă.

Femeiaîn vârstă de 31 de ani a fost accidentată, luni, de maşina SMURD, lângă Vaslui,pe o trecere de pietoni. Medicul Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi, adeclarat că femeia a ajuns la spitalul ieşean în stare foarte gravă, cutraumatism cranio-cerebral acut deschis, traumatism toracic şi alte leziunigrave.

Astfel,moartea femeii a dus la întocmirea unui dosar penal pentru ucidere din culpă penumele lui Andrei Condurache, cel care conducea autospeciala de intervenţie aInspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui în momentulaccidentului.

Bărbatultrebuie să dea explicaţii procurorilor Parchetului Militar Iaşi, instituţiecare a preluat cercetările în acest caz. Cu o zi în urmă, poliţiştii de laServiciul Rutier Vaslui stabiliseră, în urma primelor verificări făcute la faţalocului, că şoferul autospecialei SMURD nu este vinovat, în condiţiile în careautospeciala avea prioritate, fiind în misiune. "Aşa cum prevădprocedurile în astfel de situaţii, poliţiştii Serviciului Rutier au întocmitdosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă penumele şoferului Andrei Condurache, cel care se afla la volanul autospecialeiSMURD. Având în vedere că şoferul este angajat al Ministerului Administraţieişi Internelor, a fost declinată competenţa către Parchetul Militar Iaşi pentrua efectua cercetări în acest caz", a declarat, ieri, corespondentului Mediafaxpurtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, MihaelaŞtraub.

ReprezentanţiiInspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui susţin că, pe perioadacercetărilor penale, Andrei Condurache va fi suspendat din funcţia de şofer,dându-i-se alte atribuţii în cadrul inspectoratului. În ce priveşteautospeciala SMURD, aceasta va fi indisponibilă pentru câteva zile, perioadă încare va fi reparată.

Femeiaîn vârstă de 31 de ani, din localitatea vasluiană Vulpăşeni, comuna Băcani, afost lovită, luni după-amiază, pe o trecere de pietoni din suburbia MoaraGrecilor din municipiul Vaslui. Din primele verificări a reieşit că victimavoia să traverseze DN 24 Vaslui - Iaşi, pe o trecere de pietoni semnalizată cuindicatoare şi cu marcaje, aflată în apropierea sediului Direcţiei Generale deAsistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui. În urma accidentului,femeia a fost transportată în comă la Spitalul "Sfântul Spiridon" dinIaşi. În momentul în care a lovit-o pe tânără, maşina de intervenţie avea semnaleleacustice şi luminoase în funcţiune.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine