2020-02-22 09:04

Fifor, despre cazul fetei pline de sânge pe stradă la Galaţi: Agenţii sunt cercetaţi

 |  11:45
Fifor, despre cazul fetei pline de sânge pe stradă la Galaţi: Agenţii sunt cercetaţi

Doi agenţi, dar şi a şefului Secţiei 1 Poliţie Galaţi sunt cercetaţi disciplinar după ce o fată de 14 ani, plină de sânge, s-a dus să ceară ajutorul unor poliţişti, însă aceştia nici măcar nu au coborât din maşină, potrivit martorilor. Imaginile incredibile au fost surprinse de trecători şi postate pe o reţea de socializare. Între timp, anchetatorii l-au depistat pe un adolescent de 15 ani, bănuit că ar fi implicat în cazul minorei de 14 ani care a fost găsită plină de sânge pe o stradă din Galaţi.

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a declarat, referitor la cazul de la Galaţi, că deja a început cercetarea prealabilă a celor doi agenţi, dar şi a şefului Secţiei 1 Poliţie Galaţi.

"Nu am niciun fel de toleranţă faţă de abaterea de la îndatoririle de serviciu şi faţă de lege. Dacă au greşit, suportă rigorile legii (...) Dincolo de modul de a ne face datoria ca lucrători ai MAI, suntem oameni. Nu e acceptabil, nu e permis să vezi o astfel de imagine, în care doi agenţi nu catadicsesc să coboare din maşină în condiţiile în care un copil plin de sânge are nevoie de sprijin. Asta nu poate fi acceptat şi, repet, cei care au greşit pleacă acasă. Nu există niciun fel de rabat de la acest principiu", a afirmat Fifor.

El a spus că în acelaşi timp i-a asigurat pe angajaţii MAI de tot sprijinul în desfăşurarea misiunilor în cele mai bune condiţii.

Fifor a mai spus că se aştepta ca, după cazul Caracal, "foarte mulţi dintre colegii mei să înţeleagă faptul că aşa nu se mai poate".

"Dar eu vă asigur că în perioada urmăoare lucrurile se schimbă, şi se schimbă radical, pentru că această instituţie - MAI - trebuie să revină în încrederea publicului aşa cum a fost gândită şi cum a fost construită. Până la urmă, nu îmi doresc ca ceea ce este inscripţonat pe maşinile de Poliţie - siguranţă şi încredere - să fie doar vorbe în vânt, acestea nu sunt doar lozinci, acestea trebuie să fie un principiu de funcţionare", a adăugat acesta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-06Parerea ta...

GHEORGHITA
09 Aug 2019

Agentii vor fi cercetati pina cind se v-a uita de acest caz : Aveti évidente, ce sa mai cercetati ? Applicati sanctiuni asa cum precede legea
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine