2020-07-04 00:14

Fifor îi răspunde lui Adrian Năstase:Baza de la Deveselu este perfect OPERAŢIONALĂ

 |  12:33
Fifor îi răspunde lui Adrian Năstase:Baza de la Deveselu este perfect OPERAŢIONALĂ

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că baza de la Deveselu este "perfect operaţională" şi este totodată un element cheie pentru apărarea flancului estic al NATO.

Reacţia ministrului Mihai Fifor vine în urma afirmaţiilor fostului premier Adrian Năstase, care a declarat că scutul de la Deveselu ar fi depăşit în comparaţie cu echipamentele militare ale Rusiei.

"Am un respect deosebit pentru preşedintele Adrian Năstase. Nu comentez afirmaţiile domniei sale, nu am comentat şi nu am de gând să comentez declaraţiile preşedintelui Vladimir Putin. Vă pot spune cu toată certitudinea că baza militară de la Deveselu este perfect operaţională, este o bază element cheie pentru apărarea acestui flanc al Alianţei Nord-Atlantice. Suntem perfect operaţionali în momentul de faţă şi nu cred că, vreodată, s-ar putea pune problema în termenii aceştia. De altfel, toate dotările pe care Armata Română le are cu partenerul său strategic sunt perfect operaţionale şi eu spun că prin tot ce facem de când Guvernul României alocă 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei arătăm că dorim să punem în aplicare cele 8 programe majore de înzestrare a Armatei, astfel încât să creştem capabilitatea şi forţa de reacţie a Armatei Române ca partener al unei Alianţe extrem de solide", a declarat ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, citat de Agerpres.

Fostul premier şi ex-lider al PSD, Adrian Năstase, a declarat pentru adevarul.ro că "scutul de la Deveselu reprezintă o chestiune depăşită, care va fi probabil preluată la Muzeul Tehnic în viitorul apropiat".

Ministrul Mihai Fifor a fost prezent, miercuri şi joi, în judeţul Neamţ, unde a vizitat o unitate militară şi staţiunea balneo-climaterică de la Bălţăteşti, aflată în administrarea Armatei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-26Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
26 Apr 2018

asta e discutie fara sens..de fiecare data cand cineva produce diverse chestii militare ptr atac,altcineva produce tot asa chestii militare ptr aparare...unul face pusti si altul face vesta antiglont...daca vrei sa vezi care este eficienta trebuie sa faci proba practica.....exact ce se intampla acum in Irak si Siria,sistemele rusesti contra sistemelor americane /Deveselu se incadreaza in peisajul mai larg al armamentului NATO care se presupune ca este eficient pana la proba contrarie..Chestia este ca Rusia nu are vreun plan sa invadeze Romania dar cele doua sisteme sunt fata in fata in alte locatii si vom vedea cat sunt de eficiente cu ocazia primei utilizari,probabil in Siria
LACOMIA SPAGII
27 Apr 2018

Se poate sa fie ceva "operational" in Romania fara sa fie "operat" consistent la comisioane de Ristea Priboi, Hayssam, cumnatelul Odobescu ori Alexandru Bittner pentru Nastasica 4 case?!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz