2020-07-14 10:04

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, audiată în dosarul lui Mircea Băsescu de trafic de influenţă

 |  10:25
Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, audiată în dosarul lui Mircea Băsescu de trafic de influenţă

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, a venit, joi dimineaţă, la sediul DNA, pentru a fi audiată în dosarul lui Mircea Băsescu de trafic de influenţă, în care este suspectat că a primit bani de la familia interlopului spre a interveni pentru a-l scăpa pe acesta de închisoare.

Când a intrat la sediul DNA, Izaura Anghel vorbea la telefon, ea spunându-le ulterior jurnaliştilor că a fost sunată de tatăl ei, din închisoare.

"Vroia să ştie dacă am ajuns", a spus Izaura Anghel.

Fiind întrebată ce le va declara anchetatorilor, fiica lui Bercea Mondial a răspuns că „adevărul”.

"Adevărul cu Mircea Băsescu. Ce, am luat eu bani de la el?", a precizat fiica lui Bercea Mondial.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 20 iunie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă, şi a lui Marian Căpăţână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel i-ar fi dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu, pentru ca Bercea Mondial să scape de închisoare.

Această decizie a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va judeca pe data de 27 iunie dosarul.

Judecătorul care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, puse la dispoziţie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale şi pot reprezenta mijloace de probă în dosar.

"Susţinerile apărării, în sensul inadvertenţelor de natură a releva lipsa de autenticitate şi caracterul posibil contrafăcut al înregistrărilor, nu se bazează pe elemente faptice ori concrete care să contureze o îndoială veridică asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetărilor în cauză se poate proceda la verificarea acestui caracter, în măsura în care se va aprecia ca fiind utilă, pertinentă şi concludentă o probă ştiinţifică care să aibă un asemenea obiectiv”, a precizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti care a decis arestarea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână.

Mircea Băsescu a fost reţinut şi, ulterior, arestat, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat Mircea Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-26

In legatura cu acest articol...

Probele video împotriva lui Mircea Băsescu, certificate de un specialist tehnic al DNA

Noi stenograme din dosarul în care este implicat Mircea Băsescu şi care ar surprinde momentul în care s-a încercat flagrantul

Parlamentul îi cere demisia lui Băsescu, SRI face lumină: Preşedintele nu a primit informări despre relaţia Bercea Mondial-Mircea Băsescu

Mircea Băsescu a recunoscut că a primit bani de la familia lui Bercea Mondial

Curtea de Apel judecă contestaţia lui Mircea Băsescu la decizia TB privind arestul preventiv

Codruţa Kovesi a sesizat CSM şi CNA referitor la cazul Bercea-Mircea Băsescu

Cazul reţinerii lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Băsescu, în presa străină
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz