2020-07-02 10:31

Filarmonica Enescu nu poate primi trupul lui Păunescu pentru că are concerte programate

 |  15:35
Filarmonica Enescu nu poate primi trupul lui Păunescu pentru că are concerte programate

Filarmonica"George Enescu" transmite că din cauza concertelor şi repetiţiilordeja programate în aceste zile şi din respect faţă de publicul care a cumpăratdeja bilete, Ateneul Român nu poate primi şi expune corpul neînsufleţit al luiAdrian Păunescu.

"Filarmonica«George Enescu» îşi exprimă profundul regret faţă de dispariţia celui care afost Adrian Păunescu. Memoria sa trebuie să fie cinstită, aşa cum se cuvine unuimare om de cultură. Din păcate, motivat de concertele şi repetiţiile dejaprogramate în aceste zile şi din respect faţă de publicul care a cumpărat dejabilete, Rotonda Ateneului Român nu poate primi şi expune pentru un ultimomagiu, corpul neînsufleţit al scriitorului", potrivit comunicatului.

Anterior,în media se vehiculase informaţia potrivit căreia trupul lui Adrian Păunescu vafi depus la Ateneul Român.

Potrivitsite-ului Filarmonicii "George Enescu", Ateneul Român găzduieştevineri, între orele 19.00 - 21.00, Concertul Schumann-Chopin. Pe de altă parte,sâmbătă, între orele 17.00 - 19.00, Ateneul Român va găzdui un recital deflaut, susţinut de Nicolae Maxim şi invitaţii săi.

Trupul neînsufleţit a ajuns la sediulUniunii Scriitorilor

Trupulneînsufleţit al poetului Adrian Păunescu a fost depus la sediul UniuniiScriitorilor din România, situat pe Calea Victoriei din Bucureşti, vineri, înjurul orei 15.20.

Totodată,Uniunea Scriitorilor a făcut diligenţele pentru ca Adrian Păunescu să fieîngropat, duminică, pe Aleea Scriitorilor de la Cimitirul Bellu din Capitală.

PoetulAdrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de UrgenţăFloreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu problemecardiace, renale şi hepatice.

DoctorulŞerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a SpitaluluiFloreasca, a declarat, vineri dimineaţă, la ora 8.30, că inima lui Păunescu aîncetat să bată la ora 7.15.

AdrianPăunescu - născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, înprezent Republica Moldova - a fost poet, publicist şi om politic.

AdrianPăunescu este cunoscut mai ales ca poet şi ca organizator al CenacluluiFlacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz