2020-07-07 09:56

FINAL FERICIT: Două adolescente dispărute au fost GĂSITE în Caracal!

 |  19:14
FINAL FERICIT: Două adolescente dispărute au fost GĂSITE în Caracal!

Două adolescente, de 15 și 17 ani, dispărute din Slatina la sfârșitul lunii iunie, au fost găsite, marți seara, în Caracal! Controversele abia acum încep.

Două adolescente, cu vârste de 15 și 17 ani, au dispărut dintr-un centru al DGASPC Olt din Slatina, la sfârșitul lunii iunie, scrie a1.ro. Acestea erau în regim de protecţie specială şi proveneau din familii dezorganizate. Fetele au fost găsite, marți seara, în Caracal și convinse să se întoarcă chiar de Rădița Piroșca, directorul DGASPC Olt, însă polițiștii susțin cu totul altceva!

„Sunt prietene şi au plecat împreună, iniţial au fost la casa unui bunic al uneia dintre ele, iar mai apoi s-au mutat la mama celeilalte, am identificat un număr de telefon pe care să le pot suna şi personal am discutat cu ele şi le-am convins să vină înapoi. Împreună cu şeful de centru m-am dus aseară (marţi seara-n.r.) în Caracal şi le-am luat şi le-am adus la centru", a declarat Rădiţa Piroşca, directorul DGASPC Olt.

Reprezentanţii IPJ Olt, în schimb, susţin că cei care le-au găsit pe fete sunt poliţiştii de la Investigaţii Criminale.

„Au fost găsite şi au fost restituite în centru. Le-au găsit colegii de la Investigaţii Criminale de pe raza municipiului Caracal", a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

„Nu s-a făcut mediatizarea cazului. Direcţia Generală de Protecţie a Copilului nu a cerut mediatizarea cazului", spun reprezentanţii IPJ Olt.

Rădiţa Piroşca a declarat că, cel mai probabil, instituțiile s-au confruntat cu o problemă de comunicare:

„Nu se pune problema să refuzăm o procedură a poliţiei, inclusiv mediatizarea. Noi comunicăm numele persoanei dispărute şi numărul de telefon al reprezentantului legal în mod normal. Nu a fost solicitat un astfel de acord reprezentantului legal", a explicat directorul DGASPC Olt.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz