2019-10-20 19:51

FIREA a anunţat când va fi INAUGURAT noul sediu de management al TRAFICULUI

 |  12:21
FIREA a anunţat când va fi INAUGURAT noul sediu de management al TRAFICULUI

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că noul sediu de management al traficului DIN Bucureşti va fi inaugurat undeva la jumătatea lunii viitoare. Ok, sediul nou va fi inaugurat, însă problema arzătoare e cu totul alta. Când va fi oare rezolvată grava problemă a traficului din Capitală?

"În jurul datei de 15 iulie, Primăria Capitalei va da în funcțiune noul centru pentru urmărirea traficului. De această dată, nu în sediul unei alte companii, ci chiar în sediul municipalității. (...) Și, de asemenea, o nouă infrastructură de fibră optică pentru trafic. Vom avea și un update, o schimbare a aplicației de gestiune a traficului, care vă spuneam că este învechită, nu mai corespunde nevoilor actuale, a soluției existente pentru supraveghere video și a infrastructurii hardware: introducerea unei aplicații de urmărire a traficului pe baza identificării numerelor de înmatriculare a autovehiculelor care tranzitează Capitala", a declarat Gabriela Firea, citată de Agerpres.

Actualul sistem de management al traficului din Capitală a fost pus în funcțiune în anul 2008 și conține următoarele subsisteme: controlul traficului, managementul transportului public, monitorizarea video a traficului rutier și pietonal, precum și un centru de comandă.

În ceea ce privește controlul traficului, sistemul a fost prevăzut să funcționeze inițial pentru 96 de intersecții. Ulterior au fost instalate și conectate alte 81, ajungându-se la un total de 177, a menționat primarul general. "În această perioadă, suntem în curs de conectare a încă 36 de intersecții, pe diferite artere. Practic, în total, anul acesta, vom avea un număr de 213 intersecții înrolate în sistem, din cele 434 existente. Nu este suficient, ne dorim ca toate intersecțiile să fie prinse în acel sistem de management al traficului. Este un neajuns al orașului și ne dorim ca în acest an să depășim acest obstacol și toate intersecțiile să fie prinse în sistemul de management inteligent", a mai precizat Firea.

Sistemul privind managementul transportului public — configurat pentru prioritizarea a 300 de vehicule de pe 28 de linii ale RATB — nu a fost pus deocamdată în funcțiune, deși contractul a fost semnat în urmă cu câțiva ani.  "Nu am avut nicio explicație logică, firească, de ce compania care a câștigat acest contract acum câțiva ani nu a implementat ce a asumat în contract. Este necesară, așadar, o reconfigurare totală a sistemului și o adaptare a acestuia la condițiile actuale. Lucru la care lucrăm în acest moment", a afirmat Gabriela Firea.

Pentru monitorizarea video a traficului sunt instalate 257 de camere, urmând alte 50, a menționat primarul general.  "Înregistrările de la camerele video sunt stocate pentru o lună de zile, după care sunt suprascrise. Acest subsistem folosește tehnologie de acum nouă ani și necesită înlocuire totală", a adăugat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a precizat că municipalitatea este preocupată să găsească soluțiile cele mai bune pentru ca Bucureștiul să devină un smart city. "Din nefericire pentru noi toți, (...) despre București se poate spune în acest moment că este un oraș smart doar prin prisma faptului că aici locuiesc foarte mulți oameni smart. Dar în ceea ce privește celelalte elemente care definesc soluția de smart city suntem foarte întârziați. (...) Vă asigur că, după ce în acest an m-am întâlnit cu mai mulți specialiști în soluții de smart city și doresc să continuu această practică, pentru a implementa cele mai bune soluții, vă garantez că (...) putem să ajungem și noi într-un timp rezonabil la o anumită predictibilitate în ceea ce privește transportul, siguranța în oraș, managementul traficului", a susținut ea.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-13Parerea ta...

LEVST.
13 Iun 2017

Firea: Bucurestiul e un oras smart doar pentru ca aici locuiesc foarte multi oameni smart. In rest, suntem foarte intarziati (...)________----------__________Ce idioata! Oamenii smart nu sunt niciodata intarziati! Singurii smart din bucuresti sunt cei inca neprinsi ca au furat, insa clasamentul se poate schimba oricand, pentru ca desi si in Justitie exista destul putregai, tarata, trasa sau impinsa de la spate, pana la urma justitia isi va face treaba, chiar si dupa 27 ani, precum in cazul celor cativa "smart people" de acum 27 ani... In rest, cei mai multi( si ma refer la "intelectualii" de bucuresti si nu la mase) sunteti foarte intarziati, insa intarziati mental sau -cum zic englezii- Mental Retardation... Efectele activitatii voastre sunt dovezi zilnice....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray