2020-07-10 09:13

Firea, anunț important pentru bucureșteni: 600 de vehicule vechi ale STB, transformate în autobuze de tip GNC

 |  13:36
Firea, anunț important pentru bucureșteni: 600 de vehicule vechi ale STB, transformate în autobuze de tip GNC

Autobuzele vechi ale STB vor fi transformate în autobuze de tip GNC (gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze, a anunțat primarul general Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

”Proiect în premieră naţională! Un nou pas important pentru combaterea poluării în Capitală. Autobuzele vechi ale STB vor fi transformate în autobuze de tip GNC (gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze. Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA mai face un pas spre reducerea emisiilor poluante printr-un proiect de modernizare, într-o primă etapă, a unui număr de 600 de vehicule vechi din parcul circulant”, a anunţat, duminică, pe Facebook, Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, 500 de autobuze Mercedes Citaro Euro 3 şi Euro 4 vor fi transformate în autobuze propulsate cu gaz natural comprimat (GNC, cu normă de poluare Euro 6), iar 100 - în troleibuze. Restul, de până la 1.000 de autobuze Mercedes Citaro vor fi modernizate într-o etapă ulterioară a proiectului.

Potrivit primarului general, vehiculele vor suferi transformări esenţiale, inclusiv prin reamenajarea interioarelor şi dotarea lor cu aer condiţionat şi cu echipamente moderne de comunicaţii.

”Proiectul prevede, de asemenea, construirea a trei staţii de alimentare, în trei autobaze care vor fi modernizate, staţii necesare pentru încărcarea rapidă cu combustibil a autobuzelor. Transformarea în troleibuze a celor 100 de autobuze Mercedes Citaro Euro 3 va avea loc concomitent cu extinderea reţelei de contact aferente în unele zone deficitare: Gara de Nord, B-dul Ion Ionescu-Siseşti, Berceni etc. Acest proiect pilot, estimat la peste 150 milioane de euro, este coordonat de Primăria Capitalei şi dezvoltat cu sprijinul Ministerului Mediului. Astfel, întreaga flotă STB va ajunge la standarde europene şi se va alinia Directivei Parlamentului European privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic”, a mai transmis Firea.

Aceasta precizează că, prin aceste proiecte, STB SA urmăreşte ”reducerea gazelor cu efect de seră, o economie substanţială la cheltuielile cu carburant, dar şi prelungirea cu cel puţin şapte ani a duratei de viaţă a autobuzelor vechi, ale căror caroserii sunt în condiţie foarte bună”.

”În acelaşi timp, scad costurile de întreţinere, prin reconstrucţia totală a motoarelor, nemaifiind necesare cheltuieli pentru repararea acestora pentru perioade de 3-5 ani. Totodată, scade şi poluarea fonică produsă de motor cu până la 10 decibeli. Acest demers se adaugă proiectelor realizate de Primăria Capitalei pentru reînnoirea parcului STB”, a mai precizat Firea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-28Parerea ta...

LAZAR
28 Iun 2020

Gabi firea =o veverita energica care mai mult ca sigur va castiga inca un mandat de edil sef al capitalei Imi pare rau pt nicusor dan pt ca e cam molau si mult mai putin prezent in media In orice caz la alegerile prezidentiale din 2024 se prefigureaza un duel interesant in 3
ANONIM
29 Iun 2020

MAI BINE LE-AI TRANSFORMA IN SECTII DE VOTARE MOBILE . TE-AI GINDIT CIT DE EFICACE POT FI PENTRU CIUMA ROSIE DIN CARE CU MINDRIE FACI PARTE ?
GICA IPSOS
29 Iun 2020

MAI BINE AI INCEPE CU ALEA TURCESTI , MERCEDESURILE NU MOR NICIODATA . DAR LA MINTEA TA ...
CIOBAN
29 Iun 2020

iar se pisa pe gura
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz