2020-07-11 01:38

Firea își bate joc de bucureșteni. Zeci de autobuze, mutate într-o baza dezafectată. Șoferii nu au apă, iar mașinile nu pot fi verificate dacă sunt sigure

 |  21:01
Firea își bate joc de bucureșteni. Zeci de autobuze, mutate într-o baza dezafectată. Șoferii nu au apă, iar mașinile nu pot fi verificate dacă sunt sigure

Zeci de angajați ai Societății de Transport București (STB) au protestat luni, între orele 11.30-14.30, în fața autobazei Pipera, nemulțumiți că aceasta va fi relocată etapizat pentru construirea Spitalului Metropolitan. Șoferii spun că se dorește mutarea într-o autobază de pe Șoseaua Giurgiului care a fost dezafectată, iar condițiile de acolo sunt derizorii: nu există toalete, apă potabilă și nici structurile necesare pentru verificarea tehnică a autobuzelor.

Relocarea ar trebui să aibă loc în trei etape, începând de luni și continuând în 22 și 27 ianuarie. Manifestația a afectat parțial transportul, pentru că la fața locului au fost și mulți șoferi care deja au ieșit din tură. Liniile care ar putea fi afectate de protestul angajaților STB sunt 301, 135, 104, 300 și cele care operează la periferia Capitalei.

”Motivele pentru care salariații au protestat sunt cu privire la relocarea acelei autobaze, mutarea în altă locație în care nu exista condiții normale de muncă, fosta autobază Giurgiului, dezafectată și aflată în conservare. Aceasta nu este pusă la punct, lipsesc toaletele, apa potabilă, autobuzele nu pot fi alimentate și nu există posibilitatea efectuării controlului tehnic al autobuzelor, la finalul programului. Trebuie să facem controlul la alte autobaze, pe traseul de retragere. Eu dacă ies de pe traseu, de pe linia 104, la Cora Pantelimon, la ora 23.00 trebuie să mă duc la Autobaza Titan, care este și asa foarte aglomerată, ies peste o oră, o oră și jumătate. Apoi plec spre Autobaza Giurgiului, ajung pe la 1.30-1.40, vom ajunge acasă în jur de ora 3 noaptea”, au explicat angajatii. 

Șoferii spun că li s-a spus că trebuie să facă verificarea la alte autobaze, unde și așa este aglomerație la finalul programului, iar asta înseamnă cu până la 3 ore în plus în programul lor. 

„Aici, la autobaza Pipera s-a luat decizia, în urmă cu aproximativ doi ani, să se mute această autobază. Nu s-a făcut nimic, nu s-au alocat fonduri pentru a se face altă locație unde să fim mutați. Acum, în cinci zile, s-a luat decizia că trebuie să plecăm, să ne ducă în Giurgiului, unde este o bază dezafectată, ca să parcăm. Ca nemulțumire, fluxul tehnologic, adică alimentat, spălat, control canal, să îl facem la autobazele de pe traseul de retragere”, a mai spus liderul grupului de la Autobaza Pipera, Vasile Ciută.

Gabriela Firea nu a fost în stare să taie măcar buruienile de pe terenul unde a promis un spital metropolitan in 2016. In timp ce edilul șef al Capitalei, Gabriela Firea, anunță triumfător, pe pagina sa de facebook, că Spitalul Metropolitan prinde contur și că acum se gândește ce proiect să aleagă, în realitate terenul nici nu a fost curățat de buruieni. Asta, deși au trecut trei ani de când este edil și aproape doi ani de când a ales amplasamentul unde trebuie construit spitalul Metropolitan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-20Parerea ta...

UN CETATEAN
21 Ian 2020

Primaria de cand tot promite spital metropolitan a avut la dispozitie terenuri in Barbu Vacarescu, Veranda-Obor dar au fost date la mall-uri si noi blocuri. Autobaza Pipera deserveste partea de nord si est a orasului ca autobaza Floreasca au pus -o pe butuci. Chiar daca este terenul primariei ar fi trebuit 3 solutii de locatie pt. Spital si puse in dezbatere publica. Asa face ce vrea ea si zona Pipera este deja f. aglomerata ca trafic.
CETATEAN
21 Ian 2020

Sa faca spitalul la autobaza Floreasca . Este ultracentral si mai practic . Cum ajungi din Oltenitei sau Militari , la spitalul Pipera ? Ocoleste si subsolul pasarelei
FLORICA
21 Ian 2020

N-o sa se faca niciun spital in locul acelei autobaze. O sa se curete terenul, iar apoi or sa apara niste blocuri...Votatz Fifi!
SORIN
13 Feb 2020

Vrea sa bage STB in faliment, ca apoi sa vina ea si Pandele pe cai mari. Nu inteleg de ce dureaza atat.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz