2020-04-10 07:05

Firea, nicio achiziție fără prieteni. Omul care a dus gazele în Voluntari a vândut Primăriei Capitalei un teren cu 1,26 milioane de euro

 |  09:01
Firea, nicio achiziție fără prieteni. Omul care a dus gazele în Voluntari a vândut Primăriei Capitalei un teren cu 1,26 milioane de euro

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Cimitire București, a cumpărat 70.000 mp (7 ha) în Mogoșoaia, pentru amenajarea unui cimitir. Prețul plătit de companie a fost 1.260.000 euro. Achiziția s-a desfășurat discret, iar pe site-ul companiei nu apare de la cine a fost achiziționat terenul. Potrivit documentelor obținute de HotNews.ro, terenul a fost cumpărat de Mircea Săndulescu și Emanuela Ionela Săndulescu. Mircea Săndulescu a fost acționar al companiei Covi Construct 2000, furnizorul de gaze din orașul Voluntari până în 2018. Contactată de HotNews.ro, Gabriela Firea a declarat că nu știa despre achiziția terenului și de la cine a fost achiziționat.

Pe 27 decembrie 2018 Compania Municipală Cimitire București a postat pe site că dorește să cumpere un teren de minim 5 ha în București sau Ilfov și așteaptă oferte până la finalul anului 2019. Anunțul a fost postat pe site într-un meniu secundar, fiind ușor de găsit doar pentru cei care știu unde să caute. 

În sistemul electronic de achiziții publice nu a fost postat niciun anunț. 

Dintr-o hotărâre AGA aflăm că pe 25 noiembrie 2019 compania găsise deja terenul și că prețul pe care urmează să-l plătească este de circa 1,2 milioane de euro. 

Pe site-ul companiei municipale nu a fost publicat anunțul de atribuire al procedurii de achiziție astfel că nu știm de la cine a fost cumpărat și dacă au mai fost și alte oferte. 

Potrivit unor documente obținute de HotNews.ro, terenul a fost cumpărat de la două persoane fizice - SĂNDULESCU EMANUELA IONELA și SĂNDULESCU MIRCEA. 

Mircea Săndulescu a fost acționar al companiei Covi Construct 2000, furnizorul de gaze din orașul Voluntari până în 2018, când societatea a fost preluată de către Ligatne Limited, companie înregistrată în Cipru şi controlată indirect de omul de afaceri ceh Jiri Smejc. 

Primarul Gabriela Firea a declarat pentru HotNews.ro că nu a fost implicată în achiziția terenului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-13Parerea ta...

SABOTAJ
13 Feb 2020

A vindut , gajat si amanetat , sedii de intreprinderu de stat . Sa vezi distrugerea capitalei , dupa ce nu mai este ea . Falimentul Capitalei pe 100 ani . Se face bolnava , cit de curind.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine