2020-01-26 01:11

Fitness la Jilava, cu clanul Sportivilor

 |  21:01
Fitness la Jilava, cu clanul Sportivilor

Ionuţ Mureşan

Liderul clanului Sportivilor, Radu Roşca, alături de „locotenentul” lui, Bogdan Dumitrache, zis „Crocodilul”, au fost desemnaţi să-i antreneze pe deţinuţii de la Jilava, deşi legea interzice ca monitorii sportivi să fie aleşi din rândul membrilor lumii interlope.

Potrivit legii, deţinuţii sunt selecţionaţi în funcţie de 14 criterii, printre care se numără vârsta, aptitudinile sau situaţia medicală, dar şi „cauzele aflate pe rolul instanţelor de judecată”, „să nu fie încadrate în categoria persoanelor condamnate cu grad de risc” şi „să nu fie cunoscute ca aparţinând lumii interlope, potrivit datelor consemnate în documentele aflate la dosarul individual sau furnizate de organele abilitate ori personalul unităţii”. Potrivit unor surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), citate de Mediafax, doi dintre liderii clanului Sportivilor, Radu Roşca şi Bogdan Dumitrache, încarceraţi la Penitenciarul Jilava pentru fapte comise cu violenţă, sunt monitori sportivi şi supraveghează restul deţinuţilor, la sala de forţă. Cei doi au grijă ca, în timpul activităţilor sportive, condamnaţii să îşi facă exerciţiile în mod corect, fără să se accidenteze, activitate considerată „în interesul locului de deţinere şi recompensată cu zile câştig”, care sunt deduse din pedeapsă, au precizat sursele citate. ANP arată, într-un răspuns oficial, că deţinuţii care ajung să lucreze ca monitori sportivi sunt „selecţionaţi şi repartizaţi de către comisia special constituită la nivelul fiecărei unităţi de detenţie, conform legislaţiei în vigoare (comisia de selecţionare şi repartizare la muncă)”.

Anul trecut, la începutul lunii octombrie, Radu Roşca şi Bogdan Dumitrache au fost condamnaţi definitiv la patru şi, respectiv, doi ani şi nouă luni de închisoare, în Dosarul „Sportivilor“, deschis de anchetatori în 2006. Alături de cei doi, au fost condamnaţi alţi 40 de membri ai grupării. Astfel, liderul galeriei steliste Gheorghe Mustaţă a primit 7 ani şi 6 luni de închisoare, pentru complicitate la tentativă la omor calificat din 6 ianuarie 2004 asupra lui Zamfir Giuseppe Stelian, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, complicitate la şantaj şi infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat. Cea mai aspră pedeapsă, nouă ani de închisoare, a primit-o Ion Cătălin Părpălea, zis „Parceac”. La opt ani de închisoare au fost condamnaţi Emil Mircea Băluş, zis „Mircea Nebunul”, tot pentru tentativa la omor 6 ianuarie 2004, şi Nicuşor Dumitrescu, zis „Bibiloi”, în timp ce Ion Viorel Spânu a primit şapte ani şi opt luni cu executare.

Şcoliţi de „Cămătari”

Ancheta în acest caz a fost declanşată ca urmare a unor informaţii potrivit căreia pe raza municipiului Bucureşti a fost iniţiată o grupare infracţională care acţiona în mod coordonat în scopul comiterii de infracţiuni grave specifice criminalităţii organizate - şantaj sub forma taxelor de protecţie, tentative de omor, tâlhării, vătămări corporale “la comandă”, recuperarea de datorii reale sau pretinse, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, violare de domiciliu etc. -, obţinând astfel beneficii materiale şi financiare. Potrivit Ministerului Public, gruparea a fost iniţiată de persoane care s-au aflat în anturajul reţelei infracţionale conduse de fraţii Ion şi Vasile Balint, aşa-numitul clan al Cămătarilor, şi a acţionat în perioada 2003 - 2006.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-01Parerea ta...

DUMNEZEU(L MAMII LOR)
02 Iun 2015

TOȚI CRIMINALII ĂȘTIA, GUNOAIE GENETICE CREATE ȘI SUSȚINUTE DE CĂTRE ”SISTEM”, CE AR TREBUI, FIRESC, SĂ FIE DECAPITATE ODATĂ CU ”SISTEMUL”, PARAZITEAZĂ AMĂRÎTUL DE CONTRIBUAIL ROMĂN, AI CĂRUI COPII MOR DE FOAME ȘI DE MIZERIE, COPII CARE VOR FI VIOLAȚI, UCIȘI ETC, DUPĂ ”LIBERARREA” LEPRELOR DIN ACESTE ADEVĂRATE ”STAȚIUNI DE ODIHNĂ, TRATAMENT ȘI RAFINAREA TEHNICII DE A UCIDE”; ȘI ASTA-N TIMPUL CÎT SOLDATUL ROMĂN CRAPĂ DE FOAME, ESTE F. PROST ECHIPAT ȘI ESTE TRIMIS SĂ MOARĂ AIUREA PT. CA ACEȘTI CRIMINALI SĂ-ȘI POATĂ ”DESFĂȘURA ACTIVITĂȚILE” ÎN TIHNĂ. (DEȘTEAPTĂ-TE, ODATĂ, ROMÎNE!)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine