2020-04-07 14:01

Fostul șef ANAF: "Florin Cîțu și PNL lichidează Antifrauda cu un proiect scris de PSD!"

 |  22:42
Fostul șef ANAF: "Florin Cîțu și PNL lichidează Antifrauda cu un proiect scris de PSD!"

Proiectul de reorganizare a ANAF, care are că prioritate zero distrugerea de facto a Antifraudei, a fost preluat de Florin Cîțu de la Mirela Călugăreanu (actuală șefa a ANAF pusă pe funcție de Dragnea) și nume grele din vechea Garda Financiară, scrie fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu pe pagină să de facebook.

Proiectul de anihilare a direcției Antifraudă a fost gândit în epoca Dragnea de cei amintiți mai sus, care acum îl pun în opera prin semnătură ministrului PNL, Florin Cîțu, scrie Diaconu pe pagina sa de facebook.

Redam postarea fostului sef ANAF: 

Prin acest proiect se încearcă, printre altele, ștergerea urmelor ilegalității comise deja de PSD: transferul în Antifraudă a unor vechi gardisti și a altor funcționari de “încredere”, deși acest lucru era interzis, întrucât funcția de inspector antifraudă este una specifică (detalii mai jos)

Acest proiect psd-ist 100% urmărește totodată: (1) eliminarea inspectorului general pus pe vremea lui Cioloș și dat afară de PSD ilegal (a câștigat deja în instanța și s-a întors pe funcție), (2) eliminarea inspectorilor generali adjuncți și a oricărui om care nu răspunde la comenzi, (3) posibilitarea angajării în Antifraudă a oricărui funcționar din țară asta, fără examen, pentru a răspunde la comenzi

În trecut fuseseră “deranjați” de ANTIFRAUDĂ și nume de la vârful PNL, nu numai din gașcă psd-istă...din păcate secretul fiscal mă obligă să tac toată viață. Plus cvasi-totalitatea “mogulilor” din mass-media sau finanțatori din presă!!!

De la învestirea bandei lui Dragnea, concomitent cu atacul împotriva DNA, această structura de control operativ anti-evaziune (Antifraudă din ANAF) a devenit a două țintă majoră.

Nume grele ale șpăgii colectate centralizat din vechea Garda Financiară au împânzit funcțiile de decizie sau de execuție “sensibile” din Antifraudă în mod ILEGAL. Pentru că funcțiile publice din această direcție sunt specifice, nu generale (!). 

Și astfel zeci de slugi psd-iste au împresurat ANTIFRAUDĂ. Și au început că la un semnal controale la cei care erau incomozi noului regim! Prin nouă manieră de management practic ANTIFRAUDĂ vaslea în gol, rolul sau fiind de facto extrem de limitat.

În principiu, nu ar trebui să fie posibilă eliminarea funcțiilor specifice deoarece inspectorii Antifraudei au atribuții suplimentare altele decât cele generale, plus port de uniformă și de armă. 

Autorii gardisti ai proiectului și doamna Călugăreanu urmăresc de fapt:

-permanentizarea tranferurilor deja făcute în epoca Dragnea, “legalizarea” acestora;

-posibilitatea recrutării oricărui funcționar public chiar de la primăria Cucuietii din deal, adică a tuturor pilosilor politici

-eliminarea prin toate formele legale posibile (detașări, mutări temporare, delegări, etc.în alte structuri ANAF) a incomozilor, mai ales a celor care au inițiat sau instrumentat dosare grele de evaziune sau care nu răspund la comenzi.

Dincolo de această miza generală a desființării funcției specifice, se dorește și înlocuirea inspectorului general și a inspectorilor generali adjuncți, cărora vor să nu li se aplice prevederile Codului administrativ și ale Legii funcționarilor publici. O altă ilegalitate întrucât legislația prevede că aceștia sunt funcționari publici de conducere.

Neputând să scape de ei că și cum ar fi demnitari (ei fiind funcționari publici cu funcție specifică) s-au apucat să-și facă o “lege adecvată”.

D-le Citu, mare atenție: nici PSD-ul nu a îndrăznit așa ceva! 

În rest, reorganizarea ANAF înseamnă de fapt:

- eliminarea unor posturi vacanțe, oricum nebugetate

- crearea unui număr suplimentar de direcții, servicii, birouri la nivel central (probabil special pentru a oferi funcții de conducere cu dedicație)

- menținerea unui post de vicepreședinte total inutil cu cabinetul lui cu tot

Asta în timp ce se mențin zeci de entități ale ANAF populate cu sute de funcționari care nu fac ABSOLUT nimic. Că fapt divers, initiasem desființarea lor (prin HG și Ordin președinte ANAF) încă din august 2015. Puteau să preia măcar acele proiecte și să le ducă la capăt dacă tot vorbesc de eficientizare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine