2020-02-26 22:42

Florin Iordache aruncă BOMBA: ”Eu l-aș REVOCA pe Augustin Lazăr”

 |  18:52
Florin Iordache aruncă BOMBA: ”Eu l-aș REVOCA pe Augustin Lazăr”

Președintele Comisiei pentru modificarea Legilor Justiției, Florin Iordache a ținut să-i răspundă procurorului general, Augustin Lazăr și îngrijorărilor sale legate de faptul că legile justiției vor afecta dosarele în curs.

”Ordonanța e buna, buna comparativ cu prima forma, e mult imbunatatita. Eu consider ca sunt niste modificari bune, cel putin trei dintre ele vizeaza observatiile Comisiei de la Venetia, asta cu raspunderea magistratilor, pensia si votul membrilor CSM, apoi chestiuni care vizeaza corelarile dintre cele trei legi, una peste alta cred ca este o ordonanta buna, necesare, pentru o mai buna functionalitate a celor trei legi” a declarat Florin Iordache într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Cât despre îngrijorările procurorului general, Iordache a ținut să precizeze:

”Eu cred ca sunt niste procurori care pot instrumenta intr-un anumit fel. Cred ca e complet gresit ca un procuror fara experienta sa poata instrumenta astfel de dosare cu o anumita incarcatura profesionala si de aceea cred ca trebuie sa ai o anumita vechime, o anumita experienta, nu poti instrumenta un procuror de parchet pe langa o judecatorie un dosar cu o incarcatura mare ca si importanta.

Cred ca modul in care erau selectati numai printr-un interviu in fata sefului era total gresit, noi am pus anumite conditii: moralitate, experienta s.a.m.d, nu mai esti la mana sefului, ptr ca seful pe unul il vrea, pe unul nu-l vrea.

Daca inca ati fi ministru al justitiei, l-ati revoca sau nu pe Augustin Lazar? Fara indoiala, da” a mai spus Iordache.

Ordonanța pentru modificarea legilor justiției a fost criticată încă de duminică seară de Parchetul General printr-un comunicat. Luni dimineață, și procurorul general a vorbit despre efectele negative ale acestor modificări adoptate prin ordonanța de urgență.

'Din păcate, proiectele de acte normative, care sunt făcute în grabă, sunt de natură să afecteze dosarele care sunt în curs. De exemplu, pentru marile dosare care sunt pe rolul Ministerului Public şi sunt foarte bine cunoscute, de exemplu cele de pe rolul Parchetelor militare, au fost concentrate resursele umane prin delegare, aduse de la mai multe Parchete pentru a rezolva dosare mari şi complexe. Ei bine, în aceste situaţii vor înceta delegările pe funcţiile respective, iar colectivele care lucrează în acest moment vor fi desfiinţate', a spus Lazăr.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-15

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

ANONIM
15 Oct 2018

POPORUL ROMAN ESTE UN POPOR DE SINUCIGASI A DEMONSTRAT ASTA IN SUTE DE ANI DE EXISTENTA. ARE IN GENA SA NARAVURILE SI CULTURILE; HOTIEI, TRADARII, CURVASARIEI, LACOMIEI, URII, UCIDERII, ETC SEMENILOR SAI. TOATE ACESTE NENOROCIRI, PENTRU CARE NU EXISTA LEAC, SUNT ACUMULATE DE LA POPOARELE MIGRATOARE, COTROPITOARE CARE AU INVADAT IN ISTORIA TIMPULUI, VREMELNIC ACESTE TINUTURI PAMANTESTI ALE ROMANIEI. POPORUL ROMAN ESTE PE CALEA DISPARITIEI SALE DEFINITIV SI IREVOCABIL, CA SI ALTE CIVILIZATII DISPARUTE PENTRU CA S-AU COMPORTAT, DEVORAT CA; SACALII, RECHINII, HIENELE, ETC
ANONIM
15 Oct 2018

,,Eu cred ca sunt niste procurori care pot instrumenta intr-un anumit fel." Opinați că prin astfel de afirmații parlamentarul Florin Iordache arată că nu își cunoaște atribuțiile de parlametar și că nu le-a priceput nici pe acelea de ministru al justiției în perioada cât a exercitat funcția ?
NEGRO
15 Oct 2018

Ce sa-i ceri prostului de la Caracal! A luptat si el cat a putut sa ingenuncheze justitia, dar dezonoarea i-a revenit talharului din dulcele targ al Iesilor! Nu-l credeam asa de josnic, mai ales ca acesta din urma isi facuse studiile juridice la zi. Prostul de la Caracal si le facuse la fara frecventa. De-aia nu i=a prea mers. Jigodia din Iasi a rasucit-o, a invartit-o, pana si-a pus anatema pe ceea ce ar fi putut fi statul de drept la cea de-a o suta aniversare. Bineinteles ca nu singur. Ci cu infractorii de mare clasa, dar si cu cei de drept comun. Caci barbaria le e comuna tuturor. Dar sa nu creada ipochimenii ca le va tine! Deja au imbracat cu totii camasa mortii. Chiar daca sunt aparati de fostele trupe ale securitatii. Nu peste mult vor navali cu totii in cosul de gunoi al istoriei! Si ei stiu asta. Dar inca mai fac pe niznaiul. E ultima lor faza a nebuniei puterii. Si cu cat sunt mai sus, cu atat mai necrutatoare le este caderea!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine