2019-05-26 02:09


Florin Iordache ȘOCHEAZĂ: ”Și dacă am dezincrimina abuzul în serviciu prin OUG ce-ar fi?”

 |  16:20
Florin Iordache ȘOCHEAZĂ: ”Și dacă am dezincrimina abuzul în serviciu prin OUG ce-ar fi?”

Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru legile justiției, spune că o ordonanță de urgență pentru Codurile penale „ar crea ordine în haos”. El a vorbit și despre dezincriminarea abuzului în serviciu prin OUG, deși și-a pierdut funcția de ministru al justiției chiar în urma protestelor de amploare provocate de controversata OUG 13, care impunea un prag pentru această infracțiune.

„Abuzul în serviciu a creat o prea mare pasiune. Și dacă am dezincrimina abuzul în serviciu prin OUG, ce credeți că ar fi?”, a spus el, când jurnaliștii l-au întrebat despre modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală prin ordonanță de urgență, inițiativă anunțată săptămâna aceasta de premierul Viorica Dăncilă, după ședința conducerii PSD.

„Ar fi foarte bine. Ar fi și o soluție dezincriminarea, pentru că abuzul în serviciu eu cred că a creat prea multă pasiune și prea multă dispută. Să vedem motivarea CCR și, din câte știu eu, dă posibilitatea legiuitorilor, fie că discutăm de Parlament, fie că discutăm de Guvern, să elimine această infracțiune”, a continuat Florin Iordache.

OUG 13 este controversata ordonanță din ianuarie 2017 prin care guvernul a încercat să aducă modificări legislației anticorupție, inclusiv dezincriminarea abuzului în serviciu, dacă prejudiciul era mai mic de 200.000 de lei, ceea ce a generat cea mai amplă mișcare de protest după căderea comunismului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-14

TAGURI: florin iordache, oug, codurile penale, abuzul in serviciu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
14 Dec 2018

Si gunoiul asta va merge la puscarie pentru subminarea actului de justitie si a statului de drept. I-ar trebui si o bataie buna nesimtitului pentru gesturi obscene aduse propriilor analfabeti.
ANONIM
14 Dec 2018

ACEASTA ANIMAL DE HAZNA , ARATA STAREA IN CARE SE AFLA JUSTITIA SI NIVELUL EI DE CORECTITUDINE SI PREGATIRE . TREBUIE SA IL SCAPE PE FINUL ARAB = ROCO = DIN CARACAL CU COMBINATE DE PUI SI FURTURI DE MILIOANE . TOATA PRESA TACE DESI SE STIE .
@ ANONIM 2
14 Dec 2018

Presa nu numai ca stie si tace , presa este complice cu mafia psd. Vezi haznaua 3 , tv ghita fugaru si TVR CARE SUNT PROTECTOARELE MAFIEI PSD.
ANONIM
15 Dec 2018

Tot comlice cu psd este si fitzuica '' PUTEREA'' CARE CENZUREAZA CE NU LE CONVINE.
CE-AR FI?
15 Dec 2018

Păcălici de 2 bani = un glonte în căpățâna aia ta dementă și jucăușă....
COADA DRACULUI
15 Dec 2018

ACEST OM CU DEZABILITATI MINTALE SI GASCA LUI , A INVINS OAMENI DE ELITA SI PROFESIONISTI JUSTITIEI . SA PISAT PE EI . HA , HA
@CIORDACHE
17 Dec 2018

BAI ANIMALULE TU PINA NU O IEI PESTE BOT NU TE LASI ?
ANONIM
17 Dec 2018

CE EXPRESIE DE OM SERIOS SI CULT ARE PIRANDA ASTA. Stiati ca-s pidosnici si din ast motiv le poti zice linistit cf traditiei lor "pizde" insilor?
Random imageUltimele stiri


STARBAG