2020-02-16 21:25

Florin Chilian cere o pedeapsă mai mică

 |  19:24
Florin Chilian cere o pedeapsă mai mică

CântăreţulFlorin Chilian, condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare,cere reducerea pedepsei, primul termen al apelului având loc, ieri, laTribunalul Cluj. Avocaţii cântăreţului susţin că alcoolemia acestuia arevaloare aproximativă şi că ar putea fi sub valoarea de la care este consideratăinfracţiune. Totodată, fosta iubită a acestuia este cercetată pentru mărturiemincinoasă după ce a ascuns anchetatorilor modul în care s-a produs accidentulde circulaţie.

LaTribunalul Cluj a avut loc, ieri, primul termen în care magistraţii judecăapelul înaintat de Florin Chilian împotriva sentinţei Judecătoriei Cluj-Napocaprin care a fost condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare,pentru infracţiuni rutiere. La acest termen, avocaţii lui Chilian au solicitatreducerea pedepsei, susţinând că expertizele realizate în dosar au la bază dateneveridice ale IPJ Cluj. Potrivit avocaţilor, calculul alcoolemiei pe care oavea Florin Chilian în momentul producerii accidentului şi care indica 1,35grame/mie este doar o valoare aproximativă şi alcoolemia pe care a avut-oChilian ar putea fi de sub 0,80 grame/mie, sub limita maximă după care seconsideră infracţiune. Judecătorii Tribunalului Cluj urmează să se pronunţeasupra apelului depus de Chilian. Cântăreţul Florin Chilian a fost condamnat,în 1 aprilie, de Judecătoria Cluj-Napoca, la închisoare cu suspendare, după ceîn iulie 2006 a condus băut şi a provocat un accident, sentinţa nefiind însădefinitivă.

Adusă cu mandat

Laultimul termen de la Judecătoria Cluj-Napoca, în procesul lui Florin Chilian,magistraţii au audiat-o pe solista Ana Maria Georgescu, fosta prietenă acântăreţului, aceasta fiind convocată atunci cu mandat de aducere, întrucâtlipsise de la termenele anterioare. Ea a declarat judecătorilor că, în noapteade 23 spre 24 iulie 2006, Chilian s-a certat de două ori cu poliţiştii, primaaltercaţie având loc în cartierul clujean Dâmbu Rotund, când, la ieşirea de lao petrecere, Chilian a început să adreseze injurii unei patrule de Poliţie şi arefuzat să se legitimeze. Ea a mai spus că a aplanat conflictul, după care acondus maşina lui Chilian până în centrul oraşului, la căminul de garnizoană,unde voiau să se cazeze peste noapte. Pe drum, cei doi s-au certat şi atuncifata a decis să se cazeze singură. După aproximativ 20 de minute, a fostapelată de Chilian, care i-a spus: "Vino repede. Tu eşti de vină". Conformrechizitoriului, după plecarea Anei Maria Georgescu, Chilian, deşi băuse, s-aurcat la volanul maşinii şi s-a îndreptat spre Cojocna, iar pe strada TraianVuia a pierdut controlul volanului şi a intrat în bordura de pe partea stângă adrumului. Tânăra le-a relatat judecătorilor că a fost bătută de mai multe oride Florin Chilian, iar în seara respectivă a luat un taxi şi a mers spreieşirea din Cluj către Cojocna, unde l-a văzut pe Chilian aplecat la roata dinfaţă stânga, unde maşina era tamponată. "A început să strige că eu sunt devină şi apoi să mă lovească. Mergea la maşină, încerca să schimbe roata lovită,apoi venea, spunea că eu sunt de vină pentru toate astea şi mă agresa. Apoi dinnou mergea la maşină. M-a lovit din nou cu palma, am căzut şi m-am lovit la capde bordură", povestea cântăreaţa judecătorilor.

Eapreciza că, după ce s-a lovit la cap, i s-a făcut rău, iar vecinii au chematPoliţia.

"Cândau venit poliţiştii, Chilian m-a aşezat pe bancheta din spate a maşinii sale. Aînceput să strige la poliţişti: «Chemaţi o ambulanţă, e lovită la cap!».Poliţistul a întrebat cum m-am lovit la cap, iar atunci Chilian a început săstrige la el. În cele din urmă, a venit ambulanţa, iar paramedicii i-au dat uncalmant. După câteva minute, când am coborât din ambulanţă, Chilian eraîncătuşat", relata Ana Maria Georgescu.

Întrebatăde judecător de ce în declaraţiile anterioare de la Parchet nu a spus că a fostlovită de Chilian, ea a răspuns că a dorit să ascundă aceste fapte din motivepersonale.

Totla ultimul termen de la Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul a cerut condamnareala închisoare a lui Florin Chilian, pentru conducere sub influenţa alcoolului,cu o alcoolemie de 1,35 la mie şi declaraţii mincinoase. Avocatul lui Chilian acerut atunci achitarea acestuia, pledând pentru o amendă administrativă şisusţinând că Florin Chilian nu a condus maşina, ci aceasta i-a fost furată dinfaţa hotelului. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca l-autrimis în judecată pe Chilian pentru infracţiuni privind circulaţia pedrumurile publice, primul termen în dosar fiind în aprilie 2008.

Ba a condus, ba i-aufurat maşina

Potrivitrechizitoriului, în noaptea accidentului, Chilian le-a povestit poliţiştilor căel este autorul, dar fără a da declaraţii în scris, pentru ca ulterior sădeclare că maşina i-a fost sustrasă de "autori necunoscuţi, care auprovocat accidentul". Din cauză că Florin Chilian a propus, în cursulurmăririi penale, audierea unui martor în privinţa relatării căruia existăsuspiciuni, Parchetul s-a sesizat din oficiu şi pentru infracţiunea de mărturiemincinoasă în cazul cântăreţului. De asemenea, procurorii s-au sesizat dinoficiu şi îl cercetează pe Chilian pentru ultraj, în urma ameninţării cumoartea a unui poliţist, precum şi pentru tulburarea liniştii publice.

AnaMaria Georgescu este şi ea cercetată pentru mărturie mincinoasă, deoarece"în cursul ascultării sale ca martoră în prezenta cauză nu a spusorganelor judiciare tot ce ştia în legătură cu împrejurările esenţiale desprecare a fost expres întrebată", se mai preciza în rechizitoriu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12Parerea ta...

COSTI56
07 Sep 2010

da de ce sa fie mai mica pentru el? e mai cu mot?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine