2019-10-15 00:35

FONDATORUL WIKILEAKS A FOST ARESTAT

 |  12:38
FONDATORUL WIKILEAKS  A FOST ARESTAT

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat în MareaBritanie din cauza acuzaţiilor de viol formulate în Suedia, afirmă surseoficiale, citate de Sky News, preluat de Mediafax.

Un nou mandat european de arestare afost emis pe numele lui Julian Assange, a declarat avocatul său.

Potrivit surselor citate de Sky News, agenţi ai Scotland Yard l-auarestat pe australianul în vârstă de 39 de ani la ora 9.30 (11.30, oraRomâniei).

Site-ul WikiLeaks se află la originea dezvăluirii a mii de documentediplomatice americane.

Catalogând arestarea drept "o manevră politică", avocatul luiAssange, Mark Stephens, a declarat că fondatorul WikiLeaks încearcă să aflecare sunt acuzaţiile precise la adresa lui.

Două femei din Suedia susţin că au fost agresate sexual de JulianAssange când acesta a vizitat această ţară înluna august. Julian Assange neagă acuzaţiile.

După ce va fi interogat de poliţia britanică, Assange va compărea înfaţa unei instanţe judiciare care se va pronunţa în legătură cu posibilitateaextrădării.

"Eu nu amîncheiat niciun aranjament cu poliţia, pentru moment"

Fondatorul site-ului WikiLeaks,Julian Assange, ale cărui dezvăluiri afectează lumea diplomatică mondială, urma să seprezente marţi în faţa justiţiei britanice pentru a-şi negocia libertatea,potrivit cotidianului The Guardian.

Citândsurse anonime, cotidianul scrie în ediţia de marţi că australianul, în vârstăde 39 de ani, se va prezenta pentru a-şi negocia libertatea provizorie subcauţiune. Aceasta ar putea avea o valoare cuprinsă între 100.000 de liresterline (120.000 de euro) şi 200.000 de lire sterline. Pentru el trebuie să sedeclare garante cel puţin şase persoane.

Avocatul lui Assange, MarkStephens, a refuzat să confirme afirmaţiile publicaţiei. "Eu nu amîncheiat niciun aranjament cu poliţia, pentru moment", a declarat el.

Stephens a anunţat luni că seaflă în contact cu poliţia britanică pentru a organiza un interogatoriu pe bazăvoluntară cu clientul său, care se află, după toate probabilităţile, în Anglia.

"Cererea este deinterogare a lui Assange", a spus avocatul. El şi-a manifestat, deasemenea, îngrijorarea cu privire la o posibilă extrădare a lui Assange cătreStatele Unite, în cazul în care ar fi arestat şi încredinţat poliţiei suedeze,subliniind "declaraţiile războinice din partea Statelor Unite".

Potrivit BBC, poliţia britanicăa primit luni un nou mandat de arestare internaţional emis de justiţia suedezăpe numele lui Julian Assange, acuzat de "viol, agresiune sexuală şicoerciţie" asupra a două femei, fapte care ar fi avut loc, în august, înaceastă ţară nordică. Primul mandat dearestare emis de Suedia a fost redactat incorect.

Statele Unite îl ameninţă peAssange cu urmărirea, ca represalii la difuzarea progresivă, de mai multe zile,prin WikiLeaks, a unui număr de peste 250.000 de telegrame diplomaticeamericane stânjenitoare, dar nu a găsit, până în prezent, un capăt de acuzarecontra acestuia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-11-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray