2020-07-07 09:12

Ford cere României în instanţă 3,5 milioane $

 |  20:05

Dosarulîn care Ford România a solicitat restituirea a 3,5 milioane de dolari de cătrestatul român, bani pe care compania i-a plătit sub formă de taxe vamale pentruimportul de piese şi subansambluri pentru cutii de viteză, se află la instanţasupremă, care trebuie să stabilească instanţa care va judeca speţa.

Directorulexecutiv al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV)Craiova, Mircea Matei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, cădosarul în care Ford solicită statului român restituirea a 3,5 milioane dedolari, bani pe care i-a plătit în perioada noiembrie 2007 - noiembrie 2008 subformă de taxe vamale pentru piese şi subansambluri importate din Coreea, seaflă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), transmite corespondentul Mediafax.Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să decidă care dintre instanţelelocale, Tribunalul Dolj sau Curtea de Apel Craiova, au competenţa de a judeca dosarul,după ce cele două instanţe şi-au declinat competenţele una în favoareaceleilalte. "Procesul se află la ÎCCJ, de unde aşteptăm să ni se comunicece instanţă de judecată este competentă în acest caz cu Ford. Au fost declinatecompetenţele de judecată de la o instanţă la alta, iar dosarul a ajuns laÎnalta Curte şi nu a venit încă răspunsul. Dosarul nu este foarte simplu",a declarat Mircea Matei. Şeful DRAOV Craiova susţine că Direcţia Vamală aredreptate în procesul cu producătorul de automobile, apreciind că Ford a"greşit". "Ford are avocaţi foarte buni, noi avem dreptate,zicem noi. Dânşii aveau posibilitatea să ceară un regim preferenţial şi care seputea acorda, dar dânşii nu au făcut acest lucru, iar regimurile preferenţialese acordă în baza unei cereri, pe care o fac ei. Ei nu au solicitat admiteretemporară şi au cerut import definitiv. Înţeleg că ei şi-au dat seama maitârziu, dar este o greşeală a Ford. Nu au cerut-o nici în termen de un an, aşacum prevede legea. Ei au venit foarte târziu şi nu suntem noi de vină", amai spus directorul DRAOV Craiova, Mircea Matei.

CompaniaFord România a solicitat, într-un dosar înregistrat în 4 martie la TribunalulDolj, anularea unui act administrativ prin care a plătit, în perioada noiembrie2007 - noiembrie 2008, 11 milioane de lei (3,5 milioane de dolari) reprezentândtaxe vamale pentru piese şi subansambluri importate din Coreea. În proces suntchemate în calitate de pârât Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF),Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), Direcţia Tehnici de Vămuire şi ControlVamal din cadrul ANV şi Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni VamaleCraiova. La primul termen, în 8 aprilie, magistraţii Tribunalului Dolj şi-audeclinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Curţii de Apel Craiova.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz