2019-08-18 11:59

FORT: Peste 16.000 de autovehicule comerciale întrerup activitatea la nivel naţional. Protestăm pe perioadă nedeterminată

 |  09:23
FORT: Peste 16.000 de autovehicule comerciale întrerup activitatea la nivel naţional. Protestăm pe perioadă nedeterminată

Peste 16.000 de autovehicule comerciale vor întrerupe activitatea la nivel naţional, pe o perioadă nedeterminată, în semn de protest faţă de ordinul dat de ministrul Transporturilor, Lucian Şova, prin care acesta a modificat normele privind transportul interjudeţean de persoane, a declarat joi, pentru News.ro, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu.

FORT şi Confederaţia Operatorilor de Transport Autorizaţi din România (COTAR) au anunţat miercuri organizarea de proteste la nivel naţional din cauza ordinului dat de Lucian Şova, prin care se doreşte liberalizarea transportului interjudeţean de persoane.

Cea mai contestată măsură este cea prin care este eliminată vechimea pe un traseu ca o condiţie pentru atribuirea traseului respectiv.

”În prezent, protestele au loc în şase judeţe. Până în ora 12, peste 16.000 de autovehicule comerciale vor întrerupe activitatea la nivel naţional, pe perioadă nedeterminată, până la retragerea ordinului dat de ministrul Transporturilor”, a spus Hagiu.

Miercuri seara, COTAR au anunţat că renunţă deocamdată să participe la protest, dar cer o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

”Membrii COTAR din toată ţara aşteaptă întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a lua o decizie în privinţa viitoarelor proteste. Niciun membru COTAR nu va ieşi mâine la protestul anunţat, considerând că cetăţenii României care beneficiază de transportul rutier de persoane nu trebuie să sufere din cauza încercărilor ministrului Transporturilor de a distruge firmele din acest domeniu care au capital românesc. Decizia referitoare la stabilirea acţiunilor ulterioare va fi luată după răspunsul pe care-l va da premierul Viorica Dăncilă”, a anunţat COTAR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-11Parerea ta...

EURO
11 Oct 2018

sa protestati pt eliminarea supraacizei la benzina si impotriva mafiei firmelor petro petrom lukoil rompetrol care in cardasenie cu mafia guvern cons concurentei au preturi la benzina mai mari ca in luxemburg cea mai bogata tara din ue.blocati benzinariile mafiote si bagati in faliment aceste haite de hoti nenorociti.ca si mafia energie gaz sustinuta de infractori din ministere de ani de zile aceeasi.anre desfiintata mafia asf distrusa si asf desfiintat.mafia inventeaza taxe sa-si bata joc de tara.blocati benzinariile mafiei.blocati drumurile.muriti cu ei de gat.teodorovici sa dea afara infractorii din guvern paraziti infecti platiti de petrom lukoil rompetrol mafia energie gaz.la puscarie cu voi.litrul de benzina mai scump ca in sua cu 40 la suta.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray