2020-08-12 16:09

Fost ministru al Apărării, urmărit penal în dosarul Mineriada

 |  14:37
Fost ministru al Apărării, urmărit penal în dosarul Mineriada

Fostul ministru al Apărării Victor Stănculescu a venit, miercuri, la Parchetul General, unde procurorii i-au adus la cunoștință că are calitatea de suspect în dosarul "Mineriada".

Şi Ion Iliescu și fostul director al SRI Virgil Măgureanu au fost în cursul acestei zile la Parchetul instanţei supreme, cei doi fiind puși sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității în acel același dosar.

"Ca urmare a ordonanței procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de infirmare a soluției și confirmare a ordonanței de către judecătorul de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, procurorii militari continuă ancheta în dosarul nr. 47/P/2014 privind evenimentele din 13-15 iunie 1990", a precizat Parchetul, într-un comunicat de presă.

Procurorii militari au dispus „schimbarea încadrării juridice și efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității prev. de art. 439 alin. 1 lit. a, g și j din Codul penal constând în reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității, din dimineața zilei de 13 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane și rănirea prin împușcare a altor trei, precum și vătămarea corporală și lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane în zilele de 14 și 15 iunie 1990, ca urmare a atacului violent declanșat de către muncitori din unele centre industriale și bazine carbonifere din țară”.

Oamenii legii au dispus totodată extinderea urmăririi penale cu privire la participarea altor persoane la săvârșirea acestor fapte.

"În perioada următoare vor fi audiate persoanele față de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității prev. de 439 lit. a, g și j din Codul penal și care la data evenimentelor dețineau funcții de conducere la nivelul structurilor civile și militare ale statului, precum și în cadrul unor unități economice", se precizează în comunicatul citat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-21

In legatura cu acest articol...

Teodor Mărieş, despre dosarul Mineriadei: Nu am speranţe, sunt aceiaşi procurori

Dosarul Mineriadei. Fostul director SRI Virgil Măgureanu, la Parchet

UPDATE. Ion Iliescu, suspect în dosarul Mineriadei
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz