2020-08-05 02:48

Fost ministru al Transporturilor, la Parchetul General în dosarul Mineriadei

 |  14:54
Fost ministru al Transporturilor, la Parchetul General în dosarul Mineriadei

Fostul ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre a venit, joi, la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat în dosarul Mineriadei. Procurorii urmează să-i aducă la cunoştinţă acestuia calitatea pe care o are în acest caz.

La Parchet au mai ajuns joi şi amiralul în rezervă Emil "Cico" Dumitrescu, Cazimir Ionescu, fost vicepreședinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională, și Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului. Cei trei au fost puși sub acuzare în dosarul Mineriadei.

De asemenea, Ion Iliescu și fostul director al SRI Virgil Măgureanu au calitatea de suspecţi în această anchetă.

"Prin ordonanța nr. 47/P/2014 din data de 16 octombrie 2015, procurorii militari au dispus schimbarea încadrării juridice și efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității prev. de art. 439 alin. 1 lit. a, g și j din Codul penal constând în reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității, din dimineața zilei de 13 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane și rănirea prin împușcare a altor trei, precum și vătămarea corporală și lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane în zilele de 14 și 15 iunie 1990, ca urmare a atacului violent declanșat de către muncitori din unele centre industriale și bazine carbonifere din țară", a precizat Parchetul General într-un comunicat de presă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-22

In legatura cu acest articol...

UPDATE. Miron Cozma, pus sub acuzare în dosarul Mineriadei: Sunt nevinovat...

Parchetul General cere aviz președintelui Iohannis pentru urmărirea penală în cazul a trei foști miniștri

Continuă audierile în dosarul Mineriadei. "Cico" Dumitrescu și Cazimir Ionescu, la Parchetul General
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz