2019-12-08 17:35

UPDATE. Fost ministru de Interne, reţinut de DNA. Cristian David, acuzat că a luat mită 500.000 euro

 |  10:12
UPDATE. Fost ministru de Interne, reţinut de DNA. Cristian David, acuzat că a luat mită 500.000 euro

UPDATE, ora 13.25 Fostul ministru al Internelor Cristian David a fost reţinut miercuri, de procurorii DNA, după ce a fost audiat mai multe ore. David este acuzat că a luat mită 500.000 de euro pentru a interveni, în 2007, la prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în cazul unui teren de 15 hectare.

Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Cristian David că este urmărit penal pentru luare de mită şi au emis pe numele lui ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

....................

Fostul ministru al Internelor Cristian David a fost adus, miercuri, de anchetatori cu mandat la sediul DNA, în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi spălare de bani.

Cristian David a fost adus, miercuri, de anchetatori la DNA, după ce pe numele lui a fost emis un mandat de aducere, în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi spălare de bani.

Fostul ministru al Internelor a fost adus la DNA de ofiţeri de poliţie, surse judiciare, citate de Mediafax, precizând că pe numele acestuia a fost emis un mandat de aducere.

DNA a cerut, în 10 noiembrie 2014, aviz de la preşedinte pentru urmărirea penală a fostului ministru al Internelor Cristian David, pentru luare de mită şi spălare de bani, existând suspiciuni că ar fi primit 500.000 de euro pentru ca o persoană să primească titlul de proprietate asupra unui teren de 15 hectare din Buzău.

Astfel, la data de 19 noiembrie 2014, Traian Băsescu, preşedintele de la acea vreme, anunţa că a făcut solicitarea pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Cristian David.

DNA a fost sesizată, în 2014, că fostul ministru Cristian David ar fi pretins, în 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denunţător, pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 hectare aflat în intravilanul municipiului Buzău.

"Totodată, pentru a masca originea sumei primite cu titlu de mită şi pentru a evita tragerea la răspundere penală, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare-cumpărare, având ca obiect tranzacţii imobiliare fictive între persoanele implicate în săvârşirea infracţiunilor de corupţie", preciza DNA.

Într-un alt dosar, DNA anunţa, în 5 martie 2014, că fostul ministru Cristian David, la data faptelor având funcţia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, este urmărit penal pentru abuz în serviciu sub forma participaţiei improprii, uz de fals şi fals în declaraţii, care ar fi fost făcute pentru a justifica 60.000 de euro.

Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă atunci lui Cristian David că este urmărit penal, după ce, în 27 februarie, preşedintele Traian Băsescu avizase cererea formulată în acest sens.

În acelaşi dosar, mama lui Cristian David, Georgiana Dumitrescu, este urmărită penal pentru uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale, iar fostul consilier juridic Marius Constantin Stoica, pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-21Parerea ta...

CROCODIL
21 Ian 2015

Cei care au avizat un ministru al minoritatilor si iau dat saecrete de stat sa le fie taiate unghiile de la picioare , date la crocodilii .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray