2020-07-15 15:24

Fost ofițer SRI, Daniel Dragomir, a primit un nou mandat de arestare

 |  17:09
Fost ofițer SRI, Daniel Dragomir, a primit un nou mandat de arestare

Curtea de Apel București a decis, luni, arestarea preventivă a lui Daniel Dragomir în dosarul de corupție în care a fost trimis în judecată de DNA anul trecut.

În prezent, fostul ofițer SRI este arestat și în dosarul Black Cube.

"Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casație și Justiție DNA împotriva încheierii de ședință din data de 14.11.2016 pronunțată de Tribunalul București Secția I Penală. Admite cererea procurorului de înlocuire a măsurii controlului judiciar a inculpatului Dragomir Daniel cu măsura arestării preventive", se arată în decizia Curții de Apel București.

Procurorii au făcut cererea motivând că prin faptele de care este suspectat în legătură cu tentativa de intimidare a Laurei Codruței Kovesi a încălcat controlul judiciar dispus în dosarul de corupție. Cererea DNA de arestare a venit la aproximativ două luni de când a fost pus sub învinuire în dosarul Back Cube.

Daniel Dragomir a fost trimis în judecată de DNA la începutul anului 2015, alături de soția sa, fostul ofițer SRI fiind acuzat de trafic de influență, spălare de bani, folosirea informațiilor nedestinate publicității, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

"În perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, inculpatul Dragomir Daniel, care îndeplinea funcția de șef grupare sectoare informativ-operative în Direcția Generală de Prevenire și Combatere Terorism din cadrul Serviciului Român de Informații, beneficiind de ajutorul inculpatei Dragomir Marinela Zoica, a pretins și, ulterior, a primit de la un martor denunțător, administrator al unor societăți comerciale, suma totală de 2.030.353,32 lei, echivalent a 462.567,61 euro", precizau procurorii la momentul trimiterii în judecată.

Daniel Dragomir a părăsit Serviciul Român de Informații în anul 2013.

Fostul locotenent colonel al SRI a fost arestat preventiv însă ulterior pus sub control judiciar.

În luna septembrie a anului în curs judecătorii au decis arestarea preventivă a lui Daniel Dragomir, la cererea DIICOT, în dosarul Black Cube, fiind acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei israelieni să obțină informații despre procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Procurorii DIICOT îl acuză pe Daniel Dragomir, fost angajat al SRI, de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, și instigare la violarea secretului corespondenței.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz