2020-07-05 04:05

Fost prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Buftea, condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

 |  13:21
Fost prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Buftea, condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

Lora Constantinescu, fost prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Buftea, a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

De asemenea, instanţa a mai dispus în cazul Lorei Constantinescu interzicerea unor drepturi, pe o perioadă de cinci ani. Decizia este definitivă.

ICCJ a redus astfel cuantumul pedepsei aplicate iniţial, de Curtea de Apel Bucureşti, care o condamnase pe Lora Constantinescu la patru ani de închisoare cu executare, în 4 iulie 2014.

Curtea de Apel Bucureşti a precizat, în motivarea deciziei de condamnare a fostul prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Buftea, că, deşi ar fi trebuit să sancţioneze încălcările legii, ea este autor al unor "derapaje" de la legalitate.

De asemenea, în decizia de condamnare, Curtea de Apel Bucureşti a ţinut cont şi de atitudinea procesuală a Lorei Constantinescu - "nesinceră şi îngreunând cercetările". "Este adevărat că, în cauză, luate în mod singular, elementele care caracterizează persoana inculpatei i-ar putea fi favorabile, în condiţiile în care s-ar reţine că este o persoană titrată, fără antecedente penale, cu o carieră împlinită. Însă toate aceste elemente nu pot avea un rol covârşitor în raport cu gradul mare de pericol social al faptelor cu privire la care există probe că le-a săvârşit şi cu necesitatea prezervării încrederii în autoritatea care trebuie să sancţioneze ea însăşi încălcări ale legii, nu să permită şi chiar să fie autorul unor astfel de «derapaje» de la legalitate, deziderat care justifică măsuri de exemplaritate care în speţă se vor concretiza într-o pedeapsă privativă de libertate în regim de detenţie", potrivit motivării instanţei bucureştene.

Aurelia Lora Constantinescu a fost trimisă în judecată în iunie 2013, de Direcţia Naţională Anticorupţie, în stare de libertate, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz