2019-11-18 09:09

Fost rector al Academiei de Poliției, anchetat de ANI

 |  18:43
Fost rector al Academiei de Poliției, anchetat de ANI

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila sãvârșire a infracțiunii de conflict de interese de cãtre POPA GHEORGHE, fost rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București.

În exercitarea atribuțiilor de ordonator de credite, în perioada în care concomitent cu funcția de conducere deținutã a fãcut parte și din echipa de implementare a proiectului „Promovarea cercetãrii științifice din domeniul criminalisticii în activitatea judiciarã” derulat în cadrul Academiei de Poliție” Alexandru Ioan Cuza”, persoana evaluatã a semnat, a aprobat mai multe documente și a dispus efectuarea de plãți cãtre sine, valoarea totalã a veniturilor realizate astfel, fiind de 8.205 Lei.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sector 5 în vederea efectuãrii de cercetãri cu privire la sãvârșirea de cãtre POPA GHEORGHE a infracțiunii de conflict de interese prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cãruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcție publicã”.

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-16

In legatura cu acest articol...

Funcționar al Fiscului, reținut pentru luare de mită

Fost șef al Loteriei Române, reținut de DNA pentru luare de mită

Președintele CJ Ilfov, audiat la DNA
Parerea ta...

ANONIM
16 Sep 2016

Intrarea la scoala este 15 000 - 20 000 euroi . De risul lumi , chiar cei care lucreaza acum in mai , dau acesti bani pentru odraslele lor . Te pis pe ei , de constinta .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray