2019-10-23 21:16

Fost șef al Camerei Deputaților, trimis în JUDECATĂ pentru trafic de influență

 |  12:44
Fost șef al Camerei Deputaților, trimis în JUDECATĂ pentru trafic de influență

Un ex-preşedinte al Camerei Deputaţilor a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, scrie News.ro.

Fost șef al Camerei Deputaților, trimis în JUDECATĂ pentru trafic de influență
zoom

Este vorba despre Valeriu Zgonea, care este acuzat că ar fi primit de la fostul consilier judeţean din Buzău Dumitru Dobrică peste 62.000 de lei, după ce i-a promis angajarea unei rude într-o funcţie importantă, prin exercitarea influenţei asupra unor funcţionari publici.

”În perioada cu iulie 2012 - aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, inculpatul Zgonea Valeriu – Ştefan a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dobrică Dumitru, consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă a lui Dobrică Dumitru”, anunţă DNA.

Ulterior, Zgonea a primit de la Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

Potrivit DNA, la data de 22 aprilie 2013, ”ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu”.

”Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”, mai precizează procurorii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-03Parerea ta...

ANONIM
03 Ian 2018

Numai de la Dobrica a luat bani ??? Sau asta este un prim dosar ???... dacă casa de vacanta a fost făcută cu bani iliciti , de ce nu se confiscă si casa ...sau ptr a nu crea un precedent si sa i se ia casele si grofului ???
ROMANIA TREZESTE-TE
03 Ian 2018

POATE VOR INTELEGE si CEI NEDUMERITI DE CE ESTE BLAMATA IN GENERAL JUSTITIA pentru ca se ocupa de fâââsssuurrriii...........iar DNA trebuia sa se ocupe de TUNURILE mari date natiunii DE CATRE POLITRUCII IMPOSTORI SI TRADATORI...........nu de termopane la NASTASE 7 CASE, de falsurile din listele de vot intocmite de DREAK-NEA, etc
@ROMANIA TREZESTE TE
03 Ian 2018

Vom apara justitia cand va recupera prejudiciul si de la Iohannis si de la Basescu De la toti hotii indiferent de care parte este
MAFIA PSD.
03 Ian 2018

Marlanul de zgonea face parte din lungul sir de repetenti si analfabeti psd care s-au perindat in fruntea pseudo-parlamentului unei tzari. Si in momentul de fata parlamentul este condus tot de doi repetenti penali si bolnavi de putere votati de gunoaie casi ei.
BRANCARDIER LA "9"
04 Ian 2018

"mafia psd", esti un ka.ka.nar de portolakeu cu gura plina de fekale puturoase - inca nu te-ai trezit din betie alfabetizatule la colt de strada ??? te crezi "cult in cap" premiant la 4 (patru) clase sau de la grupa mica de handi liberi pe maidanele scumpei noastre patria, godace care regurgitezi vomele nocturne !?!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray