2020-04-06 16:16

Foştii miniştri ai mediului nu prea cred în dezvăluirile lui Valentin Iliescu despre furtul banilor pentru diguri

 |  18:52
Foştii miniştri ai mediului nu prea cred în dezvăluirile lui Valentin Iliescu despre furtul banilor pentru diguri

Fostulministru al mediului, Korodi Attila, a declarat ieri că, în perioada mandatuluisău, nu i-au fost semnalate probleme privind alocarea banilor pentruconstrucţia de diguri, spunând că nu are nici o informaţie despre raportul"devastator" al Curţii de Conturi invocat de Valentin Iliescu.

Korodia spus că ştie despre asemenea analize făcute de Curtea de Conturi, dar că, înperioada când a deţinut portofoliul mediului, nu i s-au semnalat nici un fel deprobleme legate de alocarea banilor pentru diguri. "Curtea de Conturi faceastfel de analize, e şi normal. Dar eu nu ştiu nimic de existenţa vreunuiastfel de raport al Curţii de Conturi şi n-aş dori să comentez. Eu am gestionatproblema o jumătate de an, însă nu mi s-au semnalat astfel de informaţii. ApeleRomâne au obligaţia de a duce la bun sfârşit orice investiţie decisă deGuvern”, i-a declarat luni corespondentului Mediafax ministrul Korodi.

Întrebatdacă poate afirma că banii pentru diguri au fost cheltuiţi eficient în timpulmandatului său, Korodi a spus că responsabilitatea privind implementarea înteren a investiţiilor revine Apelor Române, iar el se bazează pe rapoarteleprimite de la această instituţie. "Mă bazez pe rapoartele de la ApeleRomâne. Nu eu am avut responsabilitatea de implementare, ci Apele Române. Nu amavut informaţii să fi făcut altceva. Dar de aceea există instituţii alestatulului care au obligaţia să verifice", a adăugat Korodi.

DeputatulPDL Sulfina Barbu a declarat, tot ieri, că secretarul de stat Valentin Iliescutrebuie să vină cu "clarificări" în legătură cu afirmaţia cum că arexista un raport al Curţii de Conturi în care s-ar arăta că banii pentru diguris-au furat ca în condru, după inundaţiile din 2008. "Personal nu cunoscdatele pe care le deţine domnul secretar de stat, nici în partid nu am discutatacest subiect, în BPN sau în grupul de lucru. Sunt convinsă că domnia sa vaveni cu nişte clarificări, din moment ce a făcut astfel de afirmaţie", aprecizat Sulfina Barbu. Ea a apreciat că este de datoria lui Valentin Iliescusă vină cu date care să susţină afirmaţiile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-18

Mai multe imagini:
Foştii miniştri ai mediului nu prea cred în dezvăluirile lui Valentin Iliescu despre furtul banilor pentru diguri
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine