2019-11-15 18:31

Fostul șef al DIICOT a contestat PROCEDURA de numire a procurorului general

 |  16:11
Fostul șef al DIICOT a contestat PROCEDURA de numire a procurorului general

Fostul şef DIICOT Daniel Horodniceanu a contestat la Curtea de Apel Iaşi, în contencios, procedura de numire a procurorului general organizată de Ministerul Justiţiei. Horodniceanu a fost printre cei patru înscriși pentru selecţie, însă fostuld e acum ministrul Tudorel Toader i-a refuzat pe toţi candidaţii.

Ministerul Justiţiei a reluat cea de-a doua procedură de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de procuror general, urmând ca noile interviuri să fie susţinute pe 6 şi 7 mai. Rezultatele celei de-a doua selecţii vor fi comunicate pe 8 mai.

În cadrul primei proceduri de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de procuror general, comisia de interviu prezidată de Tudorel Toader a apreciat că niciunul dintre aceştia, respectiv procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul şef DIICOT Daniel Horodniceanu şi fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi, procurorul Gabriela Scutea, nu îndeplineşte cerinţele necesare pentru numirea în funcţie.

Mandatul actualului procuror general al României expiră pe 27 aprilie, Lazăr urmând să se pensioneze. În acest sens, Klaus Iohannis a semnat deja decretul de pensionare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray