2020-07-11 00:46

UPDATE. George Maior, audiat la SIIJ: "SRI a fost extraordinar de eficient şi competent"

 |  11:52
UPDATE. George Maior, audiat la SIIJ: "SRI a fost extraordinar de eficient şi competent"

Fostul şef SRI, George Maior, este audiat la această oră la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat.

UPDATE 13.23. “Am spus cum s-a implicat SRI în această operaţiune. Am precizat că nu am sesizat aspecte care să facă cumva obiectul vreunei infracţiuni. SRI a fost extraordinar de eficient şi competent. Extradărea s-a realizat în contextul clar legal definit de legislaţia românească. S-a realizat în contextul unui task force instituţional, lucru care sper să se mai realizeze şi acum în alte cazuri. (...) în audiere s-au dat toate explicaţiile cum s-a realizat această operaţiune de succes”, a spus spus George Maior la ieşirea de la audieri.

"Vor să afle faptele, împrejurările legate de una dintre cele mai de succes operaţiuni ale statului român din punct de vedere al combaterii unui fenomen grav care a afectat 300.000 de cetăţeni şi, ca martor, sunt evident încântat să redau aceste fapte. Serviciul Român s-a implicat şi, dacă nu ar fi făcut-o, nu ar fi fost menirea Serviciului. SRI şi-a făcut datoria", a declarat George Maior, la intrarea în sediul SIIJ.

Este a treia oară când procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) îl citează pe George Maior să se prezinte în acest dosar, fostul şef al Serviciului Român de Informaţii fiind citat anterior pe 23 iulie şi pe 23 mai, dar neprezentându-se. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-30Parerea ta...

TABLETA SECURITățII
01 Sep 2019

Sa nu fabulam românește ! Ce a fost a fost.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz