2020-06-02 02:55

Fostul viceprimar din Cluj-Napoca Anna Horvath, CONDAMNATĂ la închisoare cu executare pentru CORUPŢIE

 |  11:30
Fostul viceprimar din Cluj-Napoca Anna Horvath, CONDAMNATĂ la închisoare cu executare pentru CORUPŢIE

Fostul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca Anna Horvath a fost condamnată, vineri, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în acelaşi dosar fiind condamnat şi omul de afaceri Zsolt Fodor, care a primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni cu suspendare, pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani.

Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat, vineri, în dosarul în care au fost judecaţi fostul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca Anna Horvath şi omul de afaceri Zsolt Fodor.

Conform soluţiei instanţei, care nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, Anna Horvath a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru spălare de bani. Instanţa a constatat concursul de infracţiuni şi a contopit pedepsele, rezultând pedeapsa cea mai grea de doi ani închisoare, la care s-a adăugat sporul de 1/3 din pedeapsa de doi ani, inculpata urmând să execute în final pedeapsa de doi ani şi opt luni închisoare în regim de detenţie. Instanţa i-a interzis fostului viceprimar, pe o durată de doi ani, exercitarea dreptului de a fi aleasă în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice şi i-a confiscat suma de 20.000 lei.

Omul de afaceri afaceri Zsolt Fodor a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă şi la doi ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani.

Şi în cazul său, s-a constatat concursul de infracţiuni, iar pedepsele au fost contopite, rezultând doi ani şi şase luni de închisoare. Totuşi, judecătorul a decis să suspende executarea pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de trei ani. Omul de afaceri nu va putea fi ales doi ani în funcţii publice şi va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.

Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna a fost trimisă în judecată de DNA, în 20 decembrie 2016, pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, fiind acuzată că, în perioada februarie-mai 2016, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie pentru ”urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice, ea cerând în schimb 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care o sprijineau în campania electorală pentru alegerile locale.

Pe 21 martie 2017, Horvath Anna a demisionat din funcţia de viceprimar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-23Parerea ta...

ANONIM
23 Mar 2018

Care sunt acuzatiile care i se aduc Anna Horvath a fost trimisa in judecata de DNA, in 20 decembrie 2016, pentru trafic de influenta si spalare a banilor. Ea este acuzata ca, in perioada februarie-mai 2016, si-a folosit influenta pe langa functionari publici din Primarie pentru "urgentarea avizarii unor proiecte imobiliare" pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice. Anna Horvath a cerut in schimb 60 de abonamente la doua festivaluri de muzica pentru voluntarii care o sprijineau in campania electorala pentru alegerile locale..."____--------_____extrem de subtire rechizitoriul, pentru o asa condamnare, IN SPECIAL in comparatie cu diversi mai-inalti amploiati de stat(ministri, etc.) care au devalizat milioane si nu au primit cu executare ci cu suspendare... Practic, femeia aceasta nu a 'spalat" niciun leu, totusi intentia trebuie pedepsita si ea, insa aici este total disproportionat...Sa speram ca apelul o va salva, este o mare greseala ca Justitia din Romania merge pe 2ani , sau cu suspendare, acesta este un caz perfect pentru o amenda mare si cam 30 de zile de inchisoare, pentru ca respectivele persoane TREBUIE sa guste ce inseamna privarea de libertate, este cel mai bun mijoloc de a le transmite mesajul correct si lor si la eventualii amatori...
LEVST.
23 Mar 2018

mai sus ,LevSt.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine