2020-02-19 19:07

Fostul prefect de Cluj a fost reţinut pentru accidentul în care un bebeluş a murit, iar mama acestuia a fost grav rănită pe o trecere de pietoni

 |  19:23
Fostul prefect de Cluj a fost reţinut pentru accidentul în care un bebeluş a murit, iar mama acestuia a fost grav rănită pe o trecere de pietoni

Fostulprefect al judeţului Cluj, Călin Platon, care a lovit cu maşina, pe o trecerede pietoni, o femeie şi un copil de trei luni, decedat ulterior, a fostreţinut, ieri, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat la Parchetul de pe lângăJudecătoria Cluj-Napoca.

Fostulprefect este acuzat de vătămare corporală gravă din culpă, ucidere din culpă şiconducere pe drumurile publice având permisul suspendat. Purtătorul de cuvântal Poliţiei Judeţene Cluj, inspectorul Gina Pop, a declarat că fostul prefectal judeţului Călin Platon a fost reţinut de poliţişti în urma audierii de laPoliţia Rutieră, transmite corespondentul Mediafax. "Călin Platon a fostreţinut de poliţişti pentru 24 de ore în urma audierilor de la Poliţia RutierăCluj şi a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, cupropunere de arestare preventivă", a precizat Gina Pop.

Fostulprefect a fost audiat, luni dimineaţă, la Poliţia Rutieră Cluj, timp de douăore şi jumătate, în legătură cu accidentul pe care l-a provocat vineri seară,pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca.

Bebeluşul de treiluni a murit la spital

Fostulprefect al judeţului Cluj Călin Platon, în prezent inspector guvernamental, alovit cu maşina, vineri seară, o femeie şi pe copilul acesteia, care se aflaupe o trecere de pietoni dintr-un cartier din Cluj-Napoca, în urma accidentuluicele două victime fiind transportate în stare gravă la spital.

Purtătorulde cuvânt al Poliţiei Rutiere Cluj, Sorin Precup, declara că accidentul, care aavut loc pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu, a avut drept cauzăneacordarea de prioritate pietonilor - o femeie în vârstă de 32 de ani, caretraversa strada împingând un cărucior în care se afla un copil de trei luni. Înurma accidentului, atât femeia, cât şi copilul acesteia au fost duşi laUnitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) Cluj-Napoca. Micuţul, care a suferittraumatisme intracraniene extrem de grave, a fost operat sâmbătă la Clinica dePediatrie, după care a fost trimis la Clinica de Neurochirurgie. Duminică,bebeluşul de trei luni a murit, surse din cadrul Clinicii de Neurochirurgie dinCluj-Napoca spunând de la bun început că şansele de supravieţuire ale acestuia suntca şi inexistente. Mama copilului, în vârstă de 32 de ani, care a suferitfracturi la gamba dreaptă, urma să fie operată, ieri, la Clinica de Ortopedieşi Traumatologie "Alexandru Rădulescu" din Cluj-Napoca.

Purtătorulde cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, inspectorul Gina Pop, declara că, în urmacercetărilor făcute în acest caz, s-a stabilit că fostul prefect Călin Platonavea permisul de conducere suspendat, însă avea dovada înlocuitoare. Ulterior,s-a stabilit că dovada era expirată.

"Înurma cercetărilor s-a constatat că Platon avea dovada expirată şi este cercetatşi pentru conducere pe drumurile publice având permisul suspendat. Dovada i-afost eliberată în data de 5 august şi avea valabilitate 15 zile. Permisul deconducere i-a fost suspendat pentru depăşirea vitezei legale", precizaPop.

Platonavea permisul suspendat pentru 90 de zile.

Iniţial,Poliţia a deschis pe numele lui Călin Platon dosar penal pentru vătămarecorporală gravă din culpă, iar în urma decesului micuţului poliţiştii vorcompleta încadrarea juridică. Astfel, Platon este acuzat, pe lângă vătămarecorporală gravă din culpă, şi de ucidere din culpă.

Platona fost subprefect al judeţului Cluj şi prefect între anii 2008 şi 2009, iar înprezent este inspector guvernamental.

„Consider că nu am avut viteză”

Fostulprefect de Cluj Călin Platon susţine că a fost "orbit de soare" înmomentul producerii accidentului şi a văzut "foarte târziu" cele douăvictime pe trecerea de pietoni, astfel încât nu a mai apucat să frâneze. CălinPlaton a declarat, la intrarea în Parchetul de pe lângă JudecătoriaCluj-Napoca, că nu a avut viteză, dar acest lucru urmează să se stabilească înurma expertizei care va fi făcută în acest caz. "Consider că nu am avutviteză, dar expertiza o va spune. În schimb, am fost total orbit de soare, eraora la care soarele era la apus şi eu mergeam spre apus. I-am văzut, din cauzaorbirii, foarte târziu şi nu am frânat", a spus Platon. În ceea cepriveşte dovada care înlocuia permisul de conducere suspendat, dovadă care eraexpirată, fostul prefect a spus că la mijloc a fost "o confuzie dedată" pe care el a făcut-o. "Regret enorm această tragedie şinenorocire. Voi răspunde în faţa legii", a spus Platon, la ieşirea de laaudieri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine