2020-01-28 08:57

Frans Timmermans AMENINȚĂ România cu INSTANȚA din cauza justiției

 |  22:05
Frans Timmermans AMENINȚĂ România cu INSTANȚA din cauza justiției

Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European (PE) a programat pentru luni seară la Strasbourg o reuniune extraordinară, în cadrul căreia membrii acestei comisii au un schimb de opinii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, privind situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei

În intervenția pe care a avut-o la începutul reuniunii, Frans Timmermans a ameninţat România cu trimiterea în faţa instanţelor internaţionale din cauza justiției.

"S-au ridicat întrebări legat de colaborarea dintre servicile de informații și parchetul anticorupție. Sunt întrebări legitime, dar ține de Parlament să supravegheze activitatea serviciilor. (...)

Dacă se adoptă fără modificări legile justiției și codurile, s-ar afecta capacitatea de combatere a corupției. Ar însemna un regres grav față de evaluarea Comisiei, din ianuarie 2017. Comisia face apel la România să regândească cursul pe care l-a luat. Comisia va evalua cu foarte mare atenție legile adoptate și compatibilitatea lor cu legislația europeană", a subliniat Frans Timmermans.

”Acum există riscul real ca România să facă pași înapoi în ceea ce privește lupta anticorupție. Fac un apel la autoritățile de la București să regândească modificările aduse legislației din domeniu. Cu toții am fost șocați de imaginile cu protestatarii pașnici bătuți de forțele de ordine. Legile justiției modificate și Codurile penale modificate vor afecta lupta anticorupție și vor constitui un regres față de 2017. Încă nu e târziu, se poate renunța la modificări.

Un pas înapoi va fi o mare dezamăgire pentru toți partenerii europeni ai României. Ar fi o tragedie dacă în ultimul kilometru al maratonului ați începe să alergați în cealaltă direcție. Nu vom ezita să aducem în fața instanței Guvernul român dacă nu va da curs recomandărilor noastre din MCV, recomandărilor GRECo și a Comisiei de la Veneția” a amenința oficialul european.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-02

In legatura cu acest articol...

Dragnea, REACȚIE DURĂ după amenințările din Parlamentul European

Tudorel Toader îl ia la ROST pe Timmermans: ”Să ne spună PUNCTUAL problemele”

Dragnea TUNĂ și FULGERĂ: ”Eu n-am de gând să adopt poziția ghiocelului”
Parerea ta...

ANONIM
01 Oct 2018

Am urmarit ce s a discutat acolo Acest timerman este manuit de Monica Macovei de Ungureanu si de toti mincinosii nazisti care vor dezbinarea tarii Ei ar vrea ca justitia sa fie unealta lor de jecmanit
@ ANONIM
02 Oct 2018

Normal ......doar fac sedinte de urinoterapie comune ...si chiar schimba între ei rațiile .....sau poate si.o trage cu ungureanu sau preda de au ieșit ochii din orbite ...
@ ANONIMI 1-2
02 Oct 2018

Dezbinarea tarii pentru a fura cat mai mult o face puscariasul draknea si borfasii din jurul lui , toti penali si lichele bolsevice. Despre terapia cu urina puteti face voi doi ciumati rosii stand cu gura intre picioarele lui Macovei , Preda , Ungureanu si Timmerman. Iar la final puteti sa -i dati o limba in kur si sasului.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine