2019-05-26 01:14


FRANŢA: Ministrul de Interne e acuzat că nu are soluţii împotriva romilor, iar România e arătată cu degetul

 |  18:11
FRANŢA: Ministrul de Interne e acuzat că nu are soluţii împotriva romilor, iar România e arătată cu degetul

La aproape un an de la învestire (16 mai), Manuel Valls (foto), ministrul de Interne din guvernul socialist din Franţa, se confruntă cu o escaladare a tensiunilor între populaţia autohtonă şi taberele de romi şi nu pare să aibă soluţii, după cum constată o analiză publicată de “Le Figaro” după moartea a două femei şi a unui copilîntr-un incendiu la o tabără din Lion, unde în jur de 300 de romi ocupaseră ilegal o fabrică părăsită. „Aceste locuri ocupate ilegal, precum şi taberele improvizate trebuie evacuate de fiecare dată când prezintă pericole reale”, a declarat ministrul francez, venit „cu mare tristeţe” la faţa locului. Sunt luni de zile de când responsabilii locali, îngrijoraţi de aceste „ocupări sălbatice”, atrag atenţia asupra riscurilor pe care le reprezintă, se spune în articol.

Circulare cu afect de bumerang

Potrivit ziarului „Le Figaro”, ministrul Valls nu reuşeşte să facă paşi pentru rezolvarea problemei romilor veniţi din România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia şi alte ţări din Europa de Est, practic, Guvernul nu reuşeşte să îi integreze, dar nici să îi expulzeze. Politica Guvernului Ayrault în privinţa romilor “este o dovadă de schizofrenie”, spune “Le Figaro”: pe de o parte, Valls afişează fermitate, pe de alta, pentru a respecta promisiunile electorale făcute de Francois Hollande, a dat o circulară prin care a impus autorităţilor locale ca, înainte de a evacua o tabără de ţigani, să efectueze “un diagnostic social şi să propună soluţii de cazare şi de integrare” a persoanelor din tabăra respectivă, neţinând cont că nu există resurse. Mai mult, circulara le dă drepturi în plus acestora şi au început să ceară în instanţă să se aplice această dispoziţie, blocând evacuarea.

Guvernul minte, sunt mult mai mulţi

Oficial, romii sunt 15.000 în toată Franţa: „Suntem minţiţi (de autorităţi - n.r.)! Sunt mult mai numeroşi”, spune deputatul Eric Ciotti, reprezentant al UMP (principala grupare de opoziţie). „... cifrele nu mai sunt publicate, au dispărut şi bilanţurile lunare privind numărul de cazuri de stabilire ilegală a romilor, dar şi cele privind expulzările puse în practică”, a declarat deputatul „sarkozist”. Citat copios de Figaro este şi viceprimarul din Yerres (Essone) care descrie situaţia din regiunea Seine-Saint Denis, unde este „cea mai mare concentrare de romi”: familiile acestora s-au aşezat de-a lungul căilor ferate şi a ieşirilor de pe autostrăzi, şi „se expun riscurilor unor epidemii, fără a mai vorbi de copii, care, regulat, sunt loviţi de maşini sau provoacă accidente”. Acesta susţine că „integrarea completă a românilor în UE, începând cu 1 ianuarie 2014 va accentua problemele” şi de aceea, militează pentru închiderea temporară a frontierelor şi întreruperea ajutoarelor europene pentru România, deoarece ţara noastră „a primit 20 de miliarde de euro pentru reţinerea şi reintegrarea cetăţenilor săi, dar nu a făcut nimic sau a făcut prea puţin”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639880-08-07

TAGURI: manuel valls, tigani, frontiere, romi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG