2020-04-07 11:43

Fraudă de 2,3 milioane dolari comisă de o reţea de români în SUA

 |  16:12
Fraudă de 2,3 milioane dolari comisă de o reţea de români în SUA

FBIa dezvăluit joi detaliile unei ample operaţiuni de escrocherie şi fraudăfiscală prin care o reţea formată din 24 de persoane, majoritatea români, apăcălit timp de doi ani statul american de la care a pretins peste 2,3 milioande dolari.

23dintre membrii reţelei au fost arestaţi săptămâna aceasta, în timp ce şeful lorse afla în custodia poliţiei încă din aprilie, arată un comunicat de presă alFBI.

Româniiarestaţi în Chigaco s-au folosit de breşe în sistemul american de colectare ataxelor pentru a obţine fraudulos peste 2 milioane de dolari, potrivitRealitatea TV. Românii, majoritatea tineri cu vârste curprinse între 20 şi 31de ani, depuneau declaraţii de venit false pe baza cărora primeau, ulterior,rambursări de taxe şi ajutoare de la stat. O parte din declaraţiile de venitfalsificate au fost făcute pe numelor unor români care au vizitat doar temporarStatele Unitesau care aveau drept de muncă pe termen limitat.

Româniiau trimis peste 440 de declaraţii de venit false pentru anii 2007, 2008 şi 2009şi au obţinut deja 1,3 milioane de dolari din rambursări ilegale de taxe înultimii doi ani.

Reţeauaa operat în metropola Chicago, unde se află una dintre cele mai mari comunităţide români din America.

Capulreţelei, Ovidiu Isac, în vârstă de 28 de ani, racola persoane dispuse săparticipe la acestă fraudă financiară.Românii primeau banii rambursaţi deguvernul american în conturi bancare existente sau deschise special. OvidiuIsac îi anunţa când banii erau viraţi, aceştia păstrau o parte din sumă, iarrestul ajungea la şefii reţelei.

Ceiarestaţi riscă pedepse cu închisoarea întrecinci şizece ani şi oamendă de 250.000 de dolari. În plus, sunt obligaţi să returneze banii furaţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine