2019-10-16 05:20

Funeriu îşi umflă CV-ul cu joburi refuzate. Ministrul cu 11 clase scrie tâmpenii

 |  20:09

Ministrul educaţiei arată că are dificultăţi în a completa un CV. Pe pagina de net a partiduluisău, Daniel Funeriu şi-a publicat un CV în care a trecut – culmea excesului dezel - şi ofertele de angajare pe care le-a refuzat. Fapt care – spunspecialiştii în resurse umane - nu prea se face. În plus, pentru ca stângăciasă fie completă, Funeriu a mai strecurat pe acolo şi o greşeală gramaticală. Căaşa îi şade bine celui răspunzător de educaţia din România.

Ministrul Funeriune învaţă cum să nu ne facem CV-uri. Intraţi pe pagina de internet a PDL,respectiv pe paginile de internet ale Guvernului şi Preşedinţiei, şi găsiţiacolo unul dintre cele mai umflate CV-uri pe care le-a scris vreodată cineva.Puteţi descoperi astfel cine este Daniel Funeriu, dar mai ales cine a fost şicine ar fi putut să fie el dacă nu ajungea să conducă destinele educaţiei dinRomânia.

Între cele 5(cinci) pagini ale CV-ului scris cu font 12, la un singur rând, ministrul Funeriua strecurat şi un mic capitol care, de regulă, nu-şi are rostul într-un CV –„Posturi refuzate”. Ministrul educaţiei menţionează existenţa a două oferte dedirector de cercetare pe care el susţine că le-ar fi refuzat. Una la InstitutulMax Planck, în Dortmund (Germania), în anul 2005. Cealaltă, la institutul ACImmune,în Lausanne (Elveţia). Funeriu merge şi mai departe cu oferirea detaliilorpentru poziţia de director la institutul elveţian. El dezvăluie chiar şi sumacare i se punea la dispoziţie - „90.000 de euro net/anual”, după cum scrie în CV-ul ministrului.

„O tâmpenie”, spun specialiştii

Specialiştii în resurse umane şi recrutare spun că oastfel de rubrică în Curriculum Vitae nu trebuie să existe. George Butunoiu,director al unei agenţii care se ocupă de piaţa forţei de muncă, declară pentruziarul „Puterea” că nici măcar în cazul unui ministru nu are sens să înşiriofertele de muncă pe care le-ai primit în trecut. „E o tâmpenie aşa ceva. Nicinu am văzut astfel de CV-uri şi nici nu cred că se face aşa ceva. E posibil caîn cazul ministrului să fie un alt context, dar chiar şi la dumnealui, tot otâmpenie este. Adică, de ce să îţi treci în CV aşa ceva?! În cazul ăsta poţi săcompletezi şi multe alte lucruri, nu? Păi, dacă tot menţionează şi ofertafinanciară primită, ce de să îl mai chemi la un interviu să îl ofertezi? Dejaştii cu cine ai de-a face”, ne-a declarat Butunoiu.

Care este explicaţia faptului că Funeriu a trecut în CVşi ceea ce specialiştii spun că nu se menţionează? „Aşa a considerat decuviinţă domnul ministru. A primit oferte mai bune şi a trecut şi instituteleprestigioase care l-au ofertat”, spune Tudorel Urian, consilier de imagine alşefului de la educaţie.

Uită limba română cu ministrul educaţiei

Laudele proprii ale trecutului de cercetare glorios apar doarîn CV-ul lui Funeriu de pe site-ul PDL. În CV-ul de pe pagina de internet aGuvernului, în dreptul ministrului nu mai e menţionat aşa ceva. Nici în cel depe pagina de internet a Preşedinţiei, unde Daniel Funeriu a ocupat o perioadăfuncţia de vicepreşedinte al comisiei prezidenţiale responsabilă cu planurilepentru educaţie. Pe site-ul Preşedinţiei, Funeriu a produs în schimb o altă„perlă”. Una pentru care, de obicei, profesorii de limba română sancţioneazăelevii la examenele de bacalaureat. Ministrul a scris „servici”, în loc de„serviciu”, cum e corect. „Ei, era un CV de dinainte de a ajunge ministru”, explicăsubalternul lui Funeriu. „O fi fost o scăpare. Şi eu mă enervez atunci când vădtot felul de analfabeţi pe la televizor pe care nu-i întreabă nimeni nimic”,continuă scuzele Tudorel Urian, consilierul ministrului Funeriu, care nu selasă şi adaugă: „Şi eu mă enervez când îl văd pe Ponta cum trece predicatul lasingular, iar subiectul e multiplu”.

RealitateaTV a relatat zilele trecute că ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, are doarunsprezece clase, conform Legii învăţământului din România, în condiţiile încare nu şi-a echivalat diplomele pe care le-a obţinut în străinătate nici dupăce a preluat portofoliul Educaţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-19Parerea ta...

KOSTY
05 Oct 2010

N-am citit CV-ul mortaciunii dar, intreb si eu pe cine a citit: scrie si cate matarangi a refuzat sa suga pana la cea basedentiala?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray