2020-05-31 14:24

Gabriel Bivolaru, condamnat la 11 ani de închisoare cu executare

 |  11:37
Gabriel Bivolaru, condamnat la 11 ani de închisoare cu executare

Fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost condamnat la 11 ani de închisoare cu executare în dosarul de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unei decizii a Tribunalului Constanţa. Hotărârea instanţei nu este definitivă.

Magistraţii l-au condamnat pe Gabriel Bivolaru la pedeapsa de 11 ani de închisoare pentru complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, la patru ani de închisoare pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, în formă continuată, la şapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată şi la trei ani de închisoare pentru spălare de bani, în formă continuată, potrivit Mediafax.

Tribunalul Constanţa a contopit toate aceste pedepse şi i-a aplicat lui Gabriel Bivolaru pedeapsa cea mai grea, aceea de 11 ani de închisoare.

În acelaşi dosar, instanţa i-a condamnat pe cei zece complici ai lui Bivolaru la pedepse cuprinse între trei ani şi zece ani de închisoare.

Judecătorii i-au mai obligat pe cei 11 inculpaţi, în solidar, la plata a peste 700.000 de lei către statul român, reprezentand TVA şi impozit pe profit. La această sumă se adaugă plata dobânzi şi penalităţi de întârziere la data plăţii efective.

Totodată, inculpaţii din acest dosar trebuie să plătească SC CONPET SA Ploieşti, în total, peste 900.000 de lei, contravaloarea tonelor de ţiţei sustrase din conductele companiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine