2020-08-04 23:43

Gabriel OPREA a lansat oficial Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul". Vezi ce scopuri urmărește noua asociație profesională

 |  14:49
Gabriel OPREA a lansat oficial Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul". Vezi ce scopuri urmărește noua asociație profesională

Fostul vicepremier și ministru al Apărării şi al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, care este și președintele UNPR, a lansat duminică, la Cercul Militar Naţional, asociaţia profesională Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul".

„Uniunea este persoană juridică de drept privat, înscrisă astfel în registrul special al instanţei, prin Încheierea din 30.05.2019 a Instanţei Judecătoriei sectorului 5 şi constituită în temeiul dreptului la liberă asociere. Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor 'Mihai Viteazul' este o asociaţie profesională, deci nu are caracter politic, formată din militari, poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri, jandarmi, atât în rezervă, cât şi în activitate şi este prima asociaţie de acest fel", a declarat preşedintele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul", Gabriel Oprea, la evenimentul de lansare, informează Agerpres.

El a menţionat că Uniunea va sprijini oamenii care şi-au pus viaţa în slujba ţării. 

„Alături de mulţi colegi de la Apărare şi de la Interne, în activitate sau în rezervă, am decis că este momentul să luptăm împreună, în această formă de asociere, pentru a sprijini oamenii care şi-au pus viaţa în slujba ţării. Am format Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor 'Mihai Viteazul' pentru ca fiecare militar, poliţist, poliţist de frontieră, jandarm, pompier să aibă o voce puternică şi să se poată reprezenta în mod direct. Toţi cei din domeniu, indiferent că sunt în activitate sau în rezervă, se pot înscrie în această platformă şi pot produce o schimbare în ceea ce priveşte legislaţia care li se aplică. Uniunea va milita pentru apărarea şi consolidarea democraţiei, precum şi pentru respectarea drepturilor omului şi mai ales a drepturilor celor care provin din acest domeniu", a afimat Oprea. 

Potrivit acestuia, Uniunea promovează patriotismul, cunoaşterea şi păstrarea tradiţiilor naţionale, culturale şi militare, îndeosebi în rândul tinerei generaţii şi îi sprijină pe membrii săi în realizarea dezideratelor de protecţie socială şi a altor drepturi şi interese legale ale acestora. 

Gabriel Oprea a precizat că, potrivit Statului poliţistului, „poliţiştii se pot asocia şi pot constitui asociaţii cu caracter profesional, umanitar, tehnico-ştiinţific, cultural, religios şi sportiv-recreativ, fără a aduce atingere îndeplinirii atribuţiilor şi îndatoririlor de serviciu". Potrivit Statutului cadrelor militare, „constituirea în diferite forme cu caracter profesional, cultural, tehnico-ştiinţific, sportiv, recreativ sau caritabil, cu excepţia celor sindicale oricare contravin comenzii unice, ordinii şi disciplinei specifice instituţiei armatei, este permisă în condiţiile stabilite prin regulamentele militare".

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul", Christian Ciocan, a declarat că niciodată până în prezent militarii şi poliţiştii nu au fost sub o cupolă unică.

El a menţionat că până în prezent Uniunea are câteva sute de membri şi că lista este deschisă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-30Parerea ta...

COADA DRACULUI
30 Iun 2019

TIGANUL DE FUNDULEA , SLUGA LUI MIRON COZMA SI NIRO , NU STA DE GEABA . CROSETEAZA IN CONUINUARE AFACERILE MAFIEI
ROMANIA TREZESTE-TE
30 Iun 2019

UN IZMENAR NAROD (care a compromis tot)NU POATE PROPUNE DECAT ASOCIEREA ALTOR IZMENARI TICALOSI.La Cercul Militar Naţional, nu se pot desfasura activitati de tip mafiot CI DOAR CELE legate de patriotism si inaltarea NATIUNII.
“UN IZMENAR TICăLOS”
30 Iun 2019

Dacă acest proiect reprezintă “asocierea altor izmenari ticăloși” care “croșetează în continuare afacerile mafiei”, înseamnă că neapărat trebuie să vă faceți un control psihiatric foarte serios. Cred că nu ați citit ce se dorește în acest proiect. Pentru prima dată în România se dorește a se realiza un lucru extraordinar și anume aducerea tuturor militarilor sub aceeași “pălărie” dar, nu sub aspect politic. Pentru unii e mai greu de înțeles mai ales dacă stai rău cu gândirea. Oricum, mult succes! Uniunea se adresează oamenilor inteligenți.
FANE GLONTZ
01 Iul 2019

DE CE CRIMINALUL ASTA ESE INCA IN LIBERTATE ? DOAR PENTRU CA A FOST GORILA LUI MIRON COSMA ?
LUCIAN SAMI
01 Iul 2019

Nu știu dc este criminal asa cum specifica mai sus cineva. Asociația dc este legala d.p.d.v juridic oate reprezenta interesele atât militarilor în rezerva cât și celor active. Trebuie sa fie ceva sau cineva să-ți apere interesele. Dacă tot suntem oameni cu școala sa criticam frumos sau mai bine zis, civilizat.
IONITA ION BEBE
17 Iul 2019

Cand toti se dau dupa visin si nu vor ,, nu pot"' sa ajute REZERVISTI MILITARI cred ca ar trebui sa-l lasam sa incerce sa faca ceva.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz