2020-01-25 13:58

Gabriel Oprea scapă de sechestrul pus pe o parte din averea sa

 |  14:57
Gabriel Oprea scapă de sechestrul pus pe o parte din averea sa

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus vineri ridicarea sechestrului pus de procurorii DNA pe o parte din bunurile deținute de fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

Magistrații au admis o contestație depusă de Gabriel Oprea și au ridicat sechestrul de pe patru imobile deținute de fostul ministru împreună cu copiii săi.

"Admite contestația formulată de suspectul Oprea Gabriel împotriva măsurii asiguratorii instituite prin ordonanța nr. 905/P/2015 din 6 decembrie 2016 a Direcției Naționale Anticorupție și a procesului verbal din data de 7 decembrie 2016 de aducere la cunoștință a sechestrului. Desființează în parte ordonanța contestată și procesul verbal de aducere la cunoștință a sechestrului în sensul ridicării măsurii asiguratorii de pe următoarele bunuri imobile: a) imobilul situat în București și cota indiviză din terenul aferent acestui apartament, imobil evaluat, carte funciară; b) 1/2 din imobilul situat în București și cota indiviză din terenul aferent acestui apartament, imobil evaluat; c) imobilul cu destinație de spațiu comercial situat în București și cota indiviză din terenul aferent, imobil; d) imobilul situat în București compus din teren și construcție, evaluat la aproximativ și construcția C1 cu o suprafață construită la sol de 197 mp și o suprafață utilă de 627,65 mp", se arată în decizia instanței, citată de Agerpres. Judecătorii au menținut însă sechestrul pe alte patru imobile aflate în proprietatea lui Gabriel Oprea. Tot vineri, magistrații au ridicat sechestrul de pe trei imobile deținute de Ana Maria Tudor, fiica lui Gabriel Oprea.

Pe 7 decembrie, Gabriel Oprea, Petre Mazilu - administratorul firmei General MPM Impex SRL și Adrian Corcodel - șeful echipei care efectua lucrări în zona în care s-a produs accidentul în care a murit polițistul Bogdan Gigină au fost puși sub acuzare de DNA pentru ucidere din culpă. Tot atunci, DNA a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile aflate în posesia ori proprietatea lui Gabriel Oprea, inclusiv asupra bunurilor înstrăinate, după comiterea infracțiunilor, către membri ai familiei acestuia, a General MPM Impex SRL, a lui Petre Mazilu și a lui Adrian Corcodel.

Familia lui Bogdan Gigină s-a constituit parte civilă în dosar și cere daune de trei milioane de euro. (Z.P.)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-16Parerea ta...

GRIG
16 Dec 2016

Gata--justitia-sri-sie-armata-militie totul este ocupat de psd-alde--
CONSTANTIN
17 Dec 2016

DAR DE PUSCARIE TOT NU SCAPA . SI ATUNCI SA VEZI DISTRACTIE !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine