2020-03-30 14:20

Gabriela Firea anunță referendum. "Voi face ce vor bucureștenii"

 |  12:40
Gabriela Firea anunță referendum. "Voi face ce vor bucureștenii"

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat luni că dacă se doreșe, municipalitatea va organiza referendum pentru introducerea vinietei Oxigen dacă ”se dorește acest lucru”. Primarul a făcut declarația într-o vizită la șantierul de pe Prelungirea Ghencea 322 - 326 unde municipalitatea construiește un bloc de locuințe sociale, iar Gabriela Firea a spus că ideea i-a venit pe loc. Întrebată dacă mai are timp să organizeze referendumul într-o lună aceasta a spus că timp ar fi dar a ridicat problema banilor.

”Dacă doriți, organizăm un referendum, dar este anormal ca noi să organizăm un referendum pentru ceea ce europenii la care noi ne uităm au decis de mult, și anume poluatorul plătește. Mi-a venit acum ideea, încerc să înțeleg cum este mai bine să procedăm. 3 ani m-ați acuzat că nu luăm măsuri cu aceste rable. Când am luat măsura, mitinguri, petiții, jigniri. Facem cum vrea toată lumea”, a declarat Firea. 

Întrebată dacă va amâna din nou aplicarea sancțiunilor, Firea a discutat că va discuta cu colegii săi. 

Aceasta a spus că va face așa cum doresc cetățenii. ”Am văzut că se organizează petiții, acțiuni, chiar mitinguri împotriva vinietei Oxigen. Nicio problemă, noi putem să renunțăm și la program dacă asta își doresc bucureștenii. Dacă asta ne dorim, să fim singurul oraș european în care să circulăm cu mașini noneuro, euro,1, 2, eu fac ce spun cetățenii. Pe de o parte de ce nu am curaj să iau măsuri, să eliminăm din trafic autoturismele acre ne opoară, pe de altă parte atunci când luăm măsuri, de ce lumăm, că îngrădim dreptul constituțional de a folosi un bun proprietate privată. Cetățenii au decis pentru că este cel mai democratic mod cu putință, de a conduce. Cetățenii și-au ales un primar, au ales majoritatea în Consiliul General și aceștia iau măsuri responsabile și în urma unor dezbateri transparente și reacția a fost una pozitivă deoarece mulți bucureșteni își doresc să dispară autoturismele intens poluante. Dar eu îmi iau doar partea negativă, mitinguri, petiții, jigniri”, a declarat Firea. 

Vinieta Oxigen a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, dar Primăria Capitalei va aplica amenzi abia din luna martie celor prinși că circulă cu mașina în București fără să plătească sau în zona în care nu au voie. Până atunci, cine dorește să cumpere vinieta o poate face, cine nu, nu. Nici sistemul care monitorizează mașinile care tranzitează orașul nu este gata. Reamintim că teoretic, de la 1 ianuarie, mașinile sub Euro 3 nu mai au voie în centrul Capitalei, iar cele sub Euro 4 pot circula în oraș doar dacă plătesc vinieta Oxigen. Restricția se aplică de luni până vineri în intervalul 07:00-22:00, cu excepția sărbătorilor legale.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat pe 24 octombrie, la propunerea primarului Gabriela Firea, introducerea vinietei Oxigen începând cu 1 ianuarie 2020 pentru mașinile sub Euro 4 care circulă în București, iar mașinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul orașului chiar dacă plătesc vinieta. Pentru mașinile sub Euro 3 vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 și 4 - 5 lei pe zi. 

Autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta din 2021. Mașinile noneuro, Euro 1 și Euro 2 nu vor mai avea voie deloc în București din 2022, iar pentru cele Euro 3 restricția este valabilă din 2024.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-03Parerea ta...

CONTAGIOASE
03 Feb 2020

Dații o batista ca prea scuipa flegmatic pe obrazul a milioanelor de bucureșteni. Gabriela Firea până acum ai dormit in hainele statului și ai petrecut vacantele pe unde ai dorit si ai poftit. Acum începi dintr-o data sa ne scuipi flegmatic ! Oare de ce ?
FANE GLONTZ
03 Feb 2020

URIT CARACTER ARE TZOAPA ASTA DIN BACAU .
BUCURESTI
04 Feb 2020

taxa este ilegala si va plati scump daca o aplica.oricine stie asta.
CIUMA ROSIE
04 Feb 2020

pierde alegerile,si dupa aia o sa dea socoteala la DNA pentru toate furaciunile
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine