2019-08-23 07:39

Gabriela Firea interzice spectacolele cu animale sălbatice

 |  20:43
Gabriela Firea interzice spectacolele cu animale sălbatice

P24

Este în cutuma PSD să nu respecte oamenii şi să mimeze dezbaterile publice. Primarul general a redactat un proiect de hotărâre prin care Circul Globus se transformă în Circ&Variete, producător de spectacole artistice. Animalele vor fi relocate la Fundaţia Vier Pfoten în termen de şase luni de la intrarea în vigoare a hotărării care urmează să fie aprobată de Consiliul General. Mergeţi cu copiii la circ în aceste zile!

Deşi a promis că va ţine în dezbatere publică proiectul prin care Circul nu va mai avea numere de dresuri cu animale sălbatice (lei, tigri, elefanţi, urşi etc), primarul general s-a răzgândit. Proiectul a fost postat pe 20 ianuarie pe site-ul Primăriei Capitalei, iar pe 30 ianuarie se va şi vota. Gabriela Firea invocă statele europene care au interzis deja spectacolele de circ cu animale sălbatice, dar nu respectă opinia publică cu privire acest lucru. După incediul de la adăpostul de animale pesionate, Firea declara public că va face un centru pentru animale, unde copiii vor putea să la vadă într-un décor adecvat. Apoi, a spus că o parte din animale vor fi cedate unor grădini zoologice. În cele din urmă, a promis un proiect care va fi pus în dezbatere publică. Toate declaraţiile s-au dovedit false. Proiectul de interzicere a animalelor sălbatice în circuri se află deja pe ordinea de zi a Consiliului General, iar maşina de vot a PSD-ALDE nu va îndrăzni să se opună primarului general. Iubitorii de animale reclamă condiţiile atroce la care sunt supuse animalele în timpul dresajului, cum ar fi înfometarea şi bătaia. De altfel numai ei au comentat pe site-ul Primăriei.Pe lângă impactul negativ pe care măsura o va avea asupra copiilor, mai este şi problema angajaţilor, în special a dresorilor şi a personalului care îngrijeşte animalele. Circul va trebui să plătească artiştii care sunt angajaţi cu contract, deşi nu mai încasează bani din spectacole. Sumele nu sunt de neglijat, iar onorariile sunt plătite din bugetul Primăriei Generale, adică din banii bucureştenilor.

Un exemplu este francezul Vincent Vignaud, magicianul care apare în spectacolul „Arena Magică“ de la Circul Globus şi care are stipulat în contract să participe la Festivalul Internaţional de la Bucureşti, câştigă 800 de euro pe ziua în care prestează. Şi are cinci reprezentaţii pe săptămână. La un simplu calcul reiese că are un venit lunar de 16.000 de euro. Iar contractul a fost semnat din octombrie şi expiră în februarie. Adică, Vincent va încasa 80.000 de euro. Şi ca el sunt mulţi artişti străini care au contracte semnate cu Circul. Mulţi dintre ei şi-au amânat alte spectacole pentru a veni la Festivalul Internaţional de Circ de la Bucureşti. În cazul în care nu se mai ţine, onorariile acestora vor fi plătite din banii bucureştenilor. Astfel, 57 de ani de istorie se şterg în 10 zile. Circul de Stat a fost declarat monument istoric în anul 2010.

250 de oameni riscă rămân pe drumuri

În cazul în care Circul de Stat se închide, peste 150 de angajați şi 100 de colaboratori riscă să rămână fără locuri de muncă. „Nimeni nu ar vrea să fie în locul celor care lucrează la Circ. Sunt oameni care au copii mici de crescut. Sunt foarte speriați de faptul că ar putea rămâne fără loc de muncă“, ne-a spus unul dintre angajați. Semnat de şeful Direcției de Cultură, Sport şi Turism din cadrul Primăriei Capitalei, Traian Constantin Petrescu, dar şi de alți directori din Primăria Capitalei, documentul prevede sancțiuni cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei, iar circurile care întră în Bucureşti vor fi obligate să părăsească Capitala în 24 de ore de la notificare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray