2020-07-08 02:36

Gabriela Firea plătește bani grei pentru rețeaua de postaci care îi spală imaginea pe Facebook

 |  11:18
Gabriela Firea plătește bani grei pentru rețeaua de postaci care îi spală imaginea pe Facebook

Pagina de Facebook a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, conţine foarte rar comentarii critice la adresa edilului, cele mai multe fiind mesaje de mulţumire şi felicitare. Potrivit Libertatea, multe dintre conturile care o felicită non-stop pe Gabriela Firea sunt false.

Potrivit sursei citate, comentariile negative de pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea sunt şterse imediat, iar postările sunt imediat invadate de aprecieri şi laude.   O analiză asupra ultimelor postări ale Gabrielei Firea, ca urmare a conflictului cu ministrul Mediului, Costel Alexe, pe tema poluării aerului din Bucureşti, arată că nu există nicio nemulţumire din partea bucureştenilor, dacă e să ne luam după comentariile care conţin foarte multe „Felicitări“.  

Conturile celor care o elogiază pe Gabriela Firea sunt construite după acelaşi tipar: sunt active din decembrie 2019, 11 dintre 13 au în URL-ul paginii nume străine (Yasmin Russell, Keira Stanley, Christin Fassbinder, Heike Wirth), deşi conturile corespund unor nume obişnuite de români (Adriana Iordan, Ruxandra Dragomir sau Diana Sava), toate au în jur de 100 de prieteni, marea lor majoritate indieni şi nigerieni, dar şi pakistanezi, turci şi sirieni. Cele mai multe conturi nu au deloc în listă prieteni din România şi nu au nici un fel de activitate pe Facebook în afară de selectarea unor imagini de copertă sau de profil în luna decembrie 2019 şi scrierea unor comentarii laudative pe pagina primarului Bucureştiului.    Libertatea mai arată că aceste conturi publică practic aceleaşi comentarii. De exemplu, „Cred ca moare de ciuda Johannis si primarii liberali… isi baga unghiile in gat…” a fost postat pe rând de Alexa Dinu (Christin Fassbinder) şi Carmen Iancu (Sienna Godfrey), la distanţă de două zile. Alte comentarii rotite de mai multe conturi: „Exceptional doamna primar… suntem alaturi de dv“, „Mult Succes Dm.Gabi Firea!!! Felicitariii!!!“, „Multă sănătate la toată familia!“. Toate aceste conturi bifează cel puţin cinci din cele şase criterii enumerate de site-ul Malware Fox pentru identificarea conturilor false de pe Facebook, explică Libertatea, care prezintă şi mărturiile unor utilizatori Facebook ale căror critici au fost şterse de pe pagina de socializare a primarului general al Capitalei.  

Reţeaua de postaci a Gabrielei Firea a mai fost expusă în urmă cu puţin peste doi ani, când, în octombrie 2017, în timpul unui interviu acordat în direct pentru Adevărul Live, mai multe conturi false de comentatori au fost create de pe o adresă IP care aparţinea Consiliului local al Municipiului Bucureşti şi au început să publice comentarii laudative la adresa Gabrielei Firea. Articolul din 2017 poate fi consultat aici.

Contracte de publicitate pentru presă, pe bandă rulantă

Val de reacții negative față de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, după declarațiile sale publice. Lamentările primăriței nu mai impresionează, deoarece declarațiile pe care le-a auzit toată lumea îi aparțin. Firea credea că dacă plătește are asigurată protecția presei.

Obsesia lui Firea față de propria-i imagine a ajuns să o doboare. După acuzațiile nedemonstrate aduse lui Vlad Voiculescu, membru PLUS, care și-a declarant intenția de a candida anul viitor la Primăria Capitalei, acesta a spus că o va da în judecată. 

A urmat anunțul conducerii postului Europa FM care a decis să returneze sumele primite, în urma unor contracte de publicitate, de la Primăria Capitalei.

„Conducerea postului Radio Europa FM a decis să returneze sumele dintr-un asemenea contract cu municipalitatea bucureșteană, semnat în vară, și la care a renunțat ulterior. În plus, postul nostru de radio va pune la dispoziție spațiile publicitare respective pentru promovarea inițiativei ”, a anunțat Moise Guran.

De asemenea, Moise Guran a făcut un apel către instituțiile de presă să renunțe la publicitatea făcută de Primărie la propriile proiecte.

Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor, a cumpărat masiv publicitate de la o mulțime de instituții media pentru a promova „realizările” în domeniul sănătății.

Pe principalele posturi de televiziune, în special pe cele de știri, rulează reclame privind „realizările” Primăriei Capitalei în domeniul serviciilor medicale. Conform unui document publicat de Libertatea, în conturile televiziunilor și a numeroase site-uri au intrat peste un milion de euro de la Firea.

Administrația Spitalelor a cumpărat publicitate pentru realizările sale în valoare de:

1,75 milioane de lei, în perioada 15 august 2019 – 15 septembrie 2019.

1,75 milioane de lei, în perioada 16 septembrie 2019 – 15 octombrie 2019.

1,70 milioane de lei, în perioada 16 octombrie 2019 – 15 noiembrie 2019.

În total, prețul cu TVA este de 5,2 milioane de lei. 7 televiziuni iau grosul banilor. Lor li se adaugă 8 stații radio și 13 site-uri.

Pe de altă parte, mare parte din contracte sunt făcute prin Administrația Monumentelor, unde șefa este Oana Zaharia, potrivit surselor noastre. 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-10Parerea ta...

SMECHERA DIN ILFOV
10 Ian 2020

Gabriela Firea plătește bani grei pentru rețeaua de postaci care îi spală imaginea pe Facebook ? Prin like-uri pozitive postaci își bat joc de Firea. Privește relaxat către munca tovărășei Firea ! Ce vezi Groaza si Corupție dacă pui Autobuzele capac muncii dâmbovițene, te vei intoxica la maxim
CIUMA ROSIE
10 Ian 2020

sa se faca primar in orasul Facebook...noi in Bucuresti o sa votam pe altcineva
BEBICA
10 Ian 2020

TZOAPA DIN BACAU SE PLINGE CA I-A TAIAT GUVERNUL BANII PENTRU CAPITALA , DAR ARE BANI PENTRU POSTACI , LUMINITE , TIRGULETE SI ALTE CACATURI . INAPOI LA BACAU FIEREO SI I-AL SI PE PANDELICA SCULA MICA CU TINE .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz