2020-04-05 11:27

Gabriela Firea și-a făcut ONG fantomă, să înăbușe protestele legale ale societății civile

 |  19:39
Gabriela Firea și-a făcut ONG fantomă, să înăbușe protestele legale ale societății civile

La ora la care a început marșul pentru un aer curat din piața Unirii către Ministerul Mediului, trotuarul din fața Primăriei Generale a Municipiului București era aproape pustiu. Asta cu toate că organizatorilor li s-a transmis că nu pot primi aviz pentru niciun fel de manifestare aici din cauza unei alte activitați, despre care Buletin de București a dezvăluit că este „organizată” în fiecare zi chiar de către municipalitate, scrie buletin.de.bucuresti.ro.

Marșul pentru un aer curat a fost anunțat inițial ca protest începând cu orele 17:00 în fața Primăriei Generale a Municipiului București, instituție responsabilă pentru implementarea măsurilor anti-poluare la nivel local. Ulterior, acesta a fost transformat într-un marș de protest.

“Explicația a fost că în perimetrul din fața primăriei se desfășoară altă activitate. Pentru a putea ieși pe stradă avem nevoie de alte multe avize pe care nu le vom primi în timp util și este necesară achitarea unei taxe deoarece forțele de ordine care trebuie alocate (și plătite oricum din banii contribuabililor) sunt întrerupte de la sarcinile lor zilnice pentru a ne însoți pe noi. Este în regulă, acesta este doar începutul“, a transmis Fridays for Future Romania. 

Un om cât un protest

Buletin de București a dezvăluit zilele trecute că „activitatea” din fața Primăriei Generale înseamnă un aviz dat de Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice unei organizații înființată și controlată chiar de municipalitate: Asociația Centrul Municipal pentru Dialog București.La ora începerii marșului, în fața PMB erau doar câțiva cetățeni în tranzit. VIDEO: Ion Mateș

În ziua marșului, în fața PMB, s-a desfășurat totuși o activitate „similară” cu cea anunțată de societatea civilă. Domnul Ion Dincă, nemulțumit de anumite persoane din primăriei, s-a poziționat cu două pancarte și un steag vizavi de intrarea principală. 

La aceeași oră, la un kilometru distanță, începea marșul către ministerul Mediului. Câteva zeci de tineri, cu mesaje mai mult decât sugestive, au luat la pas Bulevardul Unirii. În fața insituției, aceștia au scandat pentru un aer curat în Capitală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-19Parerea ta...

SăNăTATE POLITICA
19 Feb 2020

Recomandările mele ar fi spălarea frecventă a mâinilor și evitarea contactului cu persoanele bolnave, precum cazul Gabriela Firea
CUCUVEAUA ROZ-BONTON
19 Feb 2020

Da ,sigur si sa i dam jos pe toti iar in locul lor sa punem niste limberali criminali ,niste sasi hoti si niste subingineri cu maimuta pe capSa punem niste babuine si alinute chilotarese si astfel sa ducem tara hat hat in rapa
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine