2020-04-08 09:46

Garda Financiară, lovită de disponibilizări. Şeful ANAF spune că mulţi comisari financiari „iau şpagă”

 |  18:06
Garda Financiară, lovită de disponibilizări. Şeful ANAF spune că mulţi comisari financiari „iau şpagă”

Mulţidintre angajaţii Gărzii Financiare vor fi disponibilizaţi pentru că "iauşpagă", concedierile făcând parte dintr-un program mai amplu derestructurare a instituţiei discutat împreună cu experţii FMI, a declarat ieripreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar.

"Personal,nu sunt mulţumit de calitatea morală a multora dintre angajaţii GărziiFinanciare şi, cu ocazia acestor restructurări, vreau să trag un semnal foarteserios tuturor că vor urma disponibilizări semnificative în GardaFinanciară", a spus Blejnar, după o întâlnire cu o echipă de asistenţătehnică din partea FMI.

Rugatsă precizeze clar la ce se referă când spune că nu este mulţumit de calitateamorală a angajaţilor Gărzii Financiare, Blejnar a răspuns că aceştia "iauşpagă".

Încadrul discuţiilor cu experţii FMI s-a discutat şi despre restructurarea maimultor agenţii din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală lanivel teritorial şi chiar închiderea celor ineficiente. "Am constatat căîn multe administraţii fiscale costul colectării este foarte mare, adică foartemulţi lei cheltuiţi la milionul de venituri aduse", a spus Blejnar.

Ela precizat că un alt criteriu pentru care multe administraţii fiscale ar puteafi închise este cel geografic, unde există multe administraţii foarte apropiateîntre ele ca locaţii. "Avem inclusiv situaţii hilare când pe aceeaşi stradă,în aceeaşi localitate, avem două administraţii financiare care deservesc douăregiuni diferite", a spus Blejnar.

Încadrul discuţiilor cu FMI, Blejnar a solicitat membrilor misiunii să fie foarteintransigenţi şi foarte fermi în legătură cu problemele la nivelul ANAF, astfelîncât soluţiile care trebuie adoptate să fie cât mai corecte. "Noi nutrebuie să umblăm cu cioara vopsită şi nu trebuie să ne prefacem că avem unsistem informatic performant. Nu umblăm cu mănuşiţe. A fost solicitarea mea încalitate de conducător al instituţiei să fie (experţii FMI - n.r.) foarteintransigenţi, foarte fermi", a mai spus Blejnar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine