2020-04-03 08:54

GATA cu PROTESTELE spontane în Piața Victoriei! Decizia Înaltei Curți

 |  16:36
GATA cu PROTESTELE spontane în Piața Victoriei! Decizia Înaltei Curți

Protestele de mare amploare din Piața Victoriei ar putea deveni amintire. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis luni un recurs în interesul legii și a stabilit că există obligația de declarare prealabilă a adunărilor publice atunci când acestea se desfășoară în piețe ori pe căile publice - drum public, parte carosabilă și trotuar - sau în locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.

'Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti şi, în consecinţă, stabileşte că: în interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 3 prima teză din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată, cu referire la dispoziţiile art. 26 alin. (1) lit. a) şi d) din aceeaşi lege, există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice, atunci când adunările urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căile publice (drum public, parte carosabilă şi trotuar) sau în alte locuri prevăzute de art. 1 alin. (2) din Legea nr. 60/1991, situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi, 15 octombrie 2018', se arată în decizia Instanţei supreme, potrivit Agerpres.

În luna iulie, Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti a sesizat ICCJ în legătură cu existenţa unei practici neunitare în instanţe cu privire la modul în care trebuie interpretate şi aplicate prevederile art. 3 din Legea 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, mai precis sintagma 'cele care se desfăşoară în exteriorul sau în incinta sediilor sau a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat'.

Majoritatea instanţelor arondate CAB susţineau că nu trebuie declarate adunările care se desfăşoară într-un loc public - drum public, parte carosabilă, trotuar, piaţă publică, aflat în exteriorul sediilor persoanelor juridice de interes public sau privat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-15Parerea ta...

ROMANIA
15 Oct 2018

Romani protestele se vor desfasura oricand va fi nevoie .slugile de judecatori nu pot face nimic .in 89 s-a strigat:vom muri si vom fi liberi.procurorii si judecatorii slugi complicii gruparii de crima organizata dragnea psd alde.procurorii nu aresteaza criminalii de jandarmi pe dragnea si carmen dan ucigasii romanilor.intimideaza pe cei care au iesit in strada.degeaba nu le este frica de voi bai monstrilor.romania ultimul loc in europa ca nivel de trai si progres social.auziti bai judecatori si procurori slugile infractorului dragnea.vom intra peste voi vor fi demonstratii cand vrem noi.nu poate nimeni sa opreasca ca un roman sa protesteze.a castigat acest drept prin lupta in 89.de aia au pensii speciale judecatorii si procurorii sa distruga tara si sa fie complicii gruparii de crima organizata dragnea.pensie de 10 000 de euro pe luna unui procuror comunist .din ce bani platiti pensiile speciale criminalilor?omoriti romani in bataie ii infometati mariti preturi la benzina5,8 ron /l la energie gaz.taxe peste taxe.criminali nenorociti.nu avet curaj sa iesiti pe strada ca veti fi linsati.
PSD GASCA
16 Oct 2018

DA SI-AU SPUS , DUPA O IDILA , CEI CE S-AU , UNIT PE VIATA , INSA STAREA LOR CIVILA , FIIND TIMPITI SI HOTI PE VIATA
POLI
16 Oct 2018

gruparea de crima organizata psd alde si infractorul dragnea pregatesc terenul pentru fraudarea alegerilor care urmeaza .judecatori iresponsabili complicii acestui infractor periculos din saracia teleorman .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine