2019-10-15 17:49

Gelu Voican-Voiculescu, audiat în dosarul Mineriadei ca inculpat

 |  13:11
Gelu Voican-Voiculescu, audiat în dosarul Mineriadei ca inculpat

Fostul viceprim-ministru Gelu Voican-Voiculescu s-a prezent în această dimineaţă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind audiat în dosarul Mineriadei, în care a fost inculpat pentru infracţiuni contra umanităţii.

Fostul viceprim-ministru Gelu Voican-Voiculescu nu a vrut să dea nicio declaraţie la ieşirea de la Parchetul General, însă întrebat fiind dacă îşi reproşează ceva legat de evenimentele din 13-15 iunie 1990, acesta a răspuns laconic: "nu".

La sfârșitul lunii decembrie 2015, procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat că o soluție în dosarul "Mineriada" va fi dată în primele luni din 2017.

"Dosarul privind Mineriada se află în faza finală de soluţionare şi după ce se vor administra probele care mai sunt de administrat şi se vor verifica apărările ce se vor formula în cauză, se va emite o soluţie legală şi temeinică. În primele luni ale anului următor vom avea o soluţie", a precizat Augustin Lazăr.

Pe 23 decembrie 2016, procurorii militari au decis punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii de infracțiuni contra umanității, față de fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman și fostul director al SRI Virgil Măgureanu în dosarul "Mineriada din 13 - 15 iunie 990".

De asemenea, au fost puși sub urmărire penală Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale (FSN), general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-11Parerea ta...

HAZNAUA ISTORIEI
11 Ian 2017

A FURAT CEVA MAI MULT SI LA REVOLUTIE CU TIGANUL PETRE ROMAN . PE URMA D IN DATORIILE TARILOR AFR ICANE FATA DE ROMANIA . DAR SI CRIMINAL DUPA 21 D ECEMBRIE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray