2020-08-12 16:20

Generalul Nicolae Ciucă, trecut în rezervă de președintele Iohannis

 |  19:03
Generalul Nicolae Ciucă, trecut în rezervă de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind trecerea în rezervă a generalului cu patru stele Nicolae-Ionel Ciucă din Ministerul Apărării Naționale. Ciucă este propus ministru al Apărării în cabinetul premierului desemnat, Ludovic Orban.

Nicolae Ciucă era Șeful Statului Major al Armatei, militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată. Ciucă se apropia de finalul mandatului său la SMAp, după ce în decembrie 2018 președintele Klaus Iohannis i-a prelungit cu un an mandatul său normal de patru ani. Prelungirea mandatului a generat un conflict între președintele Iohannis, premierul Viorică Dăncilă și actualul ministru al Apărării Gabriel Leș.

Anterior, Ciucă a fost șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (cunoscut și drept Scorpionii Roșii), cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003) și Antica Babilonia, Irak (2004).

Ciucă face parte din categoria ofițerilor care și-au câștigat gradele în teatrele de operații, el fiind singurul general român care a condus personal o misiune de luptă (14-15 mai 2004, lupta pentru podul peste Eufrat în Irak).

Batalia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima batalie la care soldații români au fost combatanți activi după al doilea război mondial.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-28Parerea ta...

CONSTANTIN
28 Oct 2019

Generale,sa nu uiti niciodata de unde ai plecat,pe unde ai trecut si cati inamici ai invins!!O lupta i viata deci te lupta cu dragosre si dor de ea!!
MAIKA LAZAR
29 Oct 2019

Toti generalii de astazi sunt de teapa izmenarului! Adica fara onoare si fara coloana vertebrala.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz